IMG 0428

Lenovo ThinkPad X390 Yoga (První pohled)

26. 8. 2019 | 0

V nedávné době se mi dostal do ruky konvertibilní 13,3″ notebook Lenovo ThinkPad X390 Yoga, shrnu vám své první pocity a dojmy, ještě než se pustím do komplexnější recenze.

Výbava

Notebook je na našem trhu k dostání ve třech variantách. Levnější dvě mají stejný procesor Intel Core i5-8265U, 8 GB RAM, ale různě velké SSD úložiště (256/512 GB). Nejvýkonnější varianta obsahuje procesor Intel Core i7-8565U, o 8 GB RAM více a také 512GB SSD. Produkt, který jsem si vyzkoušel, byla konfigurace slabší, ale jistě bych si jí nedovolil označit za slabou.

Zpracování

Na první dotek je z notebooku cítit, že se jedná o kvalitnější materiály. Zpracovaný je skvěle, působí pevně. Panty se zdají být taky bytelné, ale  jednou rukou notebook bohužel neotevřete. Panty jsou totiž tužší a je víceméně nutné notebook přidržet druhou rukou, aby bylo možné ho otevřít. Dotykové pero je zasunuto ze spodní strany a drží se velmi příjemně. Je poměrně těžké, nejspíše kvůli baterii, kterou obsahuje, ale beru to jako pozitivum, drží se opravdu pohodlně. Při zasunutí do své zdířky se začne nejspíš nabíjet, jelikož zdířka funguje i jako konektor a pero na sobě má vodivé destičky.

Displej

Osobně jsem u takto kompaktního a lehkého notebooku velice zvědavý na Full HD displej, který je dotykový. Podle mého soudu by měl být stěžejní záležitostí praktického cestovního notebooku, společně s baterií. Displej jde otočit o 360 stupňů, takže z notebooku vlastně vytvoříte tablet. Zajímají mě barvy a zobrazení na displeji, ale i jaká bude praktičnost v tabletovém „módu“.

IMG 0428-1

Klávesnice

Klávesnice je rovnoměrně podsvícená a má tři intenzity podsvícení, na malém notebooku je samozřejmě bez numerické části. Nechybí zde TrackPoint, který osobně moc nevyužívám, ale spousta uživatelů je jistě na takové ovládání zvyklá. Vedle touchpadu se na velmi zvláštním místě nachází i čtečka otisků prstů. Vzhledem k rozměrům klávesnice se těším, až vyzkouším samotné psaní, jestli bude vůbec na tak malé klávesnici pohodlné. Pro větší ruce nejspíš bude těžší poskládat se nad malou klávesnicí.

Dojem a shrnutí

Notebook této velikosti by měl být jednoznačně praktický, lehce ovladatelný, prostě takový, abyste ho mohli brát všude s sebou. Praktičnost a odolnost by alespoň pro mě byly jednoznačně parametry, podle kterých bych se rozhodoval o koupi takového zařízení. Minimálně na první osahání a pohled působí zpracování kvalitně a příjemně. Notebook není zbytečně těžký, ale na druhou stranu cítíte, že máte v ruce kus dobře zpracovaného materiálu. Momentálně jsem nejvíce zvědavý na tabletový mód, jestli se v něm bude dát s notebookem pohodlně pracovat. Na toto téma se nejspíše zaměřím v dalším pohledu.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky