thinkpad-unbox-therapy

Známý YouTuber přechází od MacBooku k ThinkPadu X1 Carbon

14. 3. 2019 | 0

Lewis Hilsenteger, kterého můžete znát jako frontmana kanálu Unbox Therapy na YouTube, se před pár dny nechal slyšet, že po deseti letech dává sbohem Applu a přechází na ThinkPad X1 Carbon.

Už pár měsíců nazpět vydal kanál Unbox Therapy v čele s Lewisem Hilsentegerem videorecenzi nejnovější generace ThinkPadu X1 Carbon, která dopadla opravdu výborně – Lewis notebook hodnotí mnoha superlativy a je z něj upřímně nadšený. Ne nadarmo má video název „Našel jsem dokonalý notebook?“ a Lenovo jej obratem velmi rádo sdílelo na svých mezinárodních sociálních sítích.

Did I Just Find The Perfect Laptop?

The Lenovo X1 Carbon is an incredibly thin and light 14-inch laptop. It comes in at 2.5 pounds making it lighter than the 13-inch MacBook Air. The X1 Carbon also features one of the more highly regarded laptop keyboards. It’s available with 3 different display options including the touch model featured in this video.

A tak pozitivní byl Lewis i přesto, že byl oddaným uživatelem jablečných notebooků už dobrých deset let. Pak ale přišel 10. březen a na kanálu Unbox Therapy se objevilo video s názvem „Důvod, proč oficiálně končím s notebooky Apple“, ve kterém opět hrál hlavní roli útlý, lehký, ale hlavně černý notebook s nakřivo posazeným logem v rohu víka displeje – ThinkPad X1 Carbon.

Here’s why I’m officially quitting Apple Laptops.

After many years using MacBook variants I’ve made the switch to Windows. I’ve used every version of MacBook Pro and MacBook Air that have been released. My current laptop of choice is the Lenovo Thinkpad X1 Carbon / Lenovo Thinkpad X1 Extreme.Turns out switching from Mac to Windows isn’t as painful as I expected.

V tomto videu Lewis porovnává aktuální 13″ MacBook Air a nový ThinkPad X1 Carbon a vysvětluje v něm, proč – i přesto, že se mu na notebooku od Apple spousta věcí stále líbí a vyhovuje – přechází na Carbon a také operační systém Windows 10. A to už je co říct – udělat takovou změnu chce opravdu dobré důvody, které vás k takovému kroku přesvědčí. Já osobně si to třeba neumím představit, na druhou stranu Lewis je progresivní YouTuber, zatímco já jsem konzerva na druhou se samodiagnostikovaným OCD…

Lewis objevil podstatu ThinkPadu

Ale pointa tohoto článku je trochu jiná. Určitě si už od přečtení nadpisu říkáte, že tady chceme přihřát Lenovu polívčičku a pomoci jeho PR aktivitám, ale o tom to není. Jasně, je to pozitivní příběh, který by markeťáci vytěžili až na dřeň, ale není samoúčelný. Video jsem totiž viděl až s několikadenním zpožděním – kanál Unbox Therapy nepravidelně sleduju, protože jejich styl a Lewise samotného mám celkem rád, ale spíš si jen vybírám, co mě zajímá. Poté, co jsem o tomto videu viděl nějaké zmínky na sociálních sítích, jsem se rozhodl si ho pustit, aniž bych dopředu konkrétně věděl, že je právě o Carbonu. A během videa jsem se přistihl, jak se souhlasně usmívám a jak mi Lewisovo povídání mluví z duše a taky mi připomnělo moje pocity, na základě kterých jsem napsal mnohem méně povedený článek.

Lewis se totiž po nepříjemné zkušenosti se svým MacBookem (klávesnice přestávala poslouchat) a naopak velmi příjemné zkušenosti s ThinkPadem X1 Carbon přiměl k tomu přesedlat na Windows. No a jaký lepší notebook s Windows mohl vybrat než právě lehký, tenký ThinkPad X1 Carbon, který mu učaroval a po pár drobných úpravách nastavení už neměl důvod ohlížet se zpět.

A právě ve svém popisu toho, čím ho Carbon dostal, dokázal pohledem nezaujatého člověka zvenčí s upřímným nadšením popsat – alespoň pro mě – podstatu, esenci černých pracovních notebooků, kterou osobně ctím také.

Líbí se mu matný displej, ačkoliv nemá nejvyšší svítivost na světě a dokonce má zbytečně velký rámeček pod panelem. Nevadí mu ani clickpad, který považuje za horší než na MacBooku (a očividně nedozrál k používání TrackPointu, protože jeho tlačítka asociuje právě s touchpadem). Přežil i z jeho pohledu zvláštně umístěnou čtečku otisků prstů. A proč to všechno přežil a tyto (z jeho pohledu) ústupky mu nevadí? Protože se zamiloval do ThinkPad klávesnice, na které se mu píše tak dobře, že kvůli tomu, aby na ní mohl psát, odpovídá na maily (což normálně nesnáší). Doslova říká, že jakmile si jednou zvyknete na klávesnici ThinkPad, už nebudete chtít na jiné zařízení přejít. Dále Carbon nabízí mnohem větší škálu konektorů (kde nepotřebujete na vše redukce) a po vložení SIM karty se můžete připojit k mobilní síti a být online kdekoliv a kdykoliv (což je samozřejmě u Macu dodnes neslýchané). Lewisovi se taky líbí design ThinkPadu – jasně, MacBook je všeobecně líbivější, ale ThinkPad není na výstavu, ThinkPad je pracovní nástroj. A že na jeho víku ulpívají otisky? No a co? Taky ho mile překvapily Windows 10, které ušly velký kus cesty a velmi pohodlně se používají.

Lewisova závěrečná myšlenka ve mně taky hodně rezonuje: co dnes dělá pro většinu z nás notebook notebookem? Odolnost, velikost, váha, výdrž na baterii; pak už je to jen klávesnice a displej. A já dodávám – právě tu klávesnici má ThinkPad zatraceně dobrou!

Napsáno na ThinkPadu.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky