Lenovo ThinkPad E570 – První pohled

12. 4. 2018 | 0

Dostal jsem příležitost vyzkoušet ThinkPad ze základní řady EDGE. Neváhal jsem a využil jsem toho. Podívejme se na to, co nám o něm řekne už jen název. Máme tady E (základní řada Edge), 5 (model s velikostí displeje 15,6 palce), 7 (modelový rok 2017) a na konec 0 (procesor dodává firma Intel). Konkrétně mám konfiguraci s grafickou kartou od NVidie (GTX960m), SSD 256Gb a procesorem i7 7500U. Tak se podívejme v rychlosti na to, co nám nabízí.

ThinkPady jsou světoznámé především kvůli dvěma věcem. První je celek tvořen perfektní konstrukcí a zpracováním.

ThinkPad E570

Mnou testovaný ThinkPad E570 nás zezadu přivítá konzervativní černou barvou. Ničím neurazí, ničím nenadchne. Jediné, co ruší jednotvárnost zad, jsou nápisy Lenovo a ThinkPad s červeně svítící tečkou nad i. Tento kryt chrání FullHD 15,6″ displej, který nabízí široké pozorovací úhly a věrné barvy.

Spodní a hlavní část je v nezvyklé světle stříbrnošedé barvě s černou klávesnicí. Pod displejem nad klávesnicí nabízí stereo reproduktory. Pod klávesnicí zase touchpad a čtečku otisku prstu. Stroj nabízí tři USB 3.0 porty, 3,5mm jack, ethernet konektor, jeden HDMI a VGA konektor a navíc nabízí moderní USB-C konektor. Samozřejmostí je také slot na SD karty.

A druhá věc je precizní a mnohokrát oceňovaná klávesnice s touchpadem a ikonickým trackpointem.

Klávesnice samozřejmě prochází proměnami. Změna některých multimediálních kláves, jejich pořadí nebo třeba ENTER a šipky prošly dlouhou řadou změn a pokusů o různé uspořádání. Celkově se dá však říci že, kdo již měl někdy ThinkPad v ruce, tak je okamžitě jako doma. No a kdo jej má poprvé, tak si velmi rychle zvykne. Klávesnice je příjemná s přirozeným zdvihem, minimální vůlí kláves a celkově povedeným provedením kláves.

S klávesnicí souvisí samozřejmě touchpad. Touchpad leží mírně vlevo z celkového pohledu konstrukce, ale symetricky přímo pod mezerníkem. Jak je u této řady zvykem, je obohacen o vrchní řadu ovládacích prvků. Touchpad reaguje rychle a přesně. Samozřejmostí je podpora posunu dolů po stránce pohybem dvou prstů najednou.

Celkově se jedná už na první pohled o jasný ThinkPad. Na druhou stranu světlý design přidává jakýsi šmrnc lehkosti. Světle šedý materiál navíc neušetřil ani touchpad a jeho tlačítka, takže se jedná o další novinku v této řadě.

Jak vidíme, jedná se o velmi zajímavý s dobrým jménem, konzervativním designem a dobrými předpoklady (SSD, i7, dedikovaná grafická karta,…) pro rychlý a dobrý notebook.

Takže ano, jedná se o nástupce pro řadu Edge, ale neřekl bych, že je jenom další z řady.

Na to, jak to s ním vypadá v praxi, se podíváme v plnohodnotné recenzi, která bude následovat a která nám také nabídne porovnání se zástupcem z předchozí generace.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky