ThinkPad X1 Carbon 5. generace – svolávací akce

7. 2. 2018 | 1

Lenovo vyhlásilo svolávací akci na ThinkPady X1 Carbon 5. generace vyrobené mezi prosincem 2016 a říjnem 2017. Důvodem je uvolněný šroubek.

Některé kusy ThinkPadu X1 Carbon 5. generace (typy 20HQ, 20HR, 20K3, 20K4) vyrobené mezi prosincem 2016 a říjnem 2017 včetně mohou mít uvnitř těla zařízení nedotažený šroubek, který tlačí na vestavěnou baterii, důsledkem čehož může dojít ke zkratu, přehřátí baterie a ve finále poškození zařízení. Kusy vyrobené od 1. listopadu 2017 dále již problémem netrpí.

Ačkoliv nebyly pozorovány žádné případy, kdy by došlo k poškození majetku či ohrožení života, Lenovo zareagovalo na (doposud) tři nahlášené případy zahřívání, které vedlo k poškození zařízení, a vyhlašuje preventivní svolávací akci.

Na webu podpory Lenovo (konkrétně zde) si můžete na základě typu a sériového čísla ověřit, zda váš konkrétní kus problémem potenciálně trpí – jinými slovy zda byl vyroben v konkrétní továrně v problematické době. Pokud ano, doporučuje se neprodleně přestat zařízení používat, kontaktovat podporu Lenovo Think a nejbližší servis provede zdarma inspekci a případnou opravu.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky