Lenovo ThinkPad T470p (první pohled)

11. 12. 2017 | 2

Představovat ThinkPady řady T asi není na Lenovoblogu třeba. Poznáte je podle matného černého těla s odolnou konstrukcí a decentním vzhledem. Tyto notebooky se v průběhu desetiletí mění zvenčí jen málo, ale uvnitř vždy skrývají tu nejlepší techniku. Jedná se notebooky určené primárně do korporátů. Se svou 14″ obrazovkou skvěle naplňují potřeby vysoké mobility a zároveň pohodlného používání. Jeden z těchto notebooků jsem dostal na dvoutýdenní testování a zde vám přináším své první postřehy. Plnohodnotná recenze se zde objeví za dva týdny, během nichž budu notebook pečlivě testovat.

První, co mě překvapilo, když jsem krabici s notebookem rozbalil, byla jeho lehkost a tenký design. Jako milovník tohoto typu laptopů jsem byl zvyklý, že tito nezmaři, kteří úspěšně prošli testováním odolnosti proti nárazu, prachu, vlhkosti  a dalším jsou masivnější než módní „leštěnky“. Model, který držím v ruce, však nemá ani dvě kila a nebýt vyčnívající baterie, byl by plně srovnatelný s dnešními tenkými notebooky. Tělo notebooku je však pevné a nikde nevrže.

Po otevření krytu si všímám chickletové klávesnice, která je pohodlná a rozměrově téměř standardní velikosti. Vrchní řádek funkčních tlačítek přepínatelných pomocí Fn klávesy má primárně multimediální poslání. Po zapnutí si všímám, že je klávesnice podsvícená, tedy že chybí klasický ThinkLight, lampička nad obrazovkou. Po chvíli používání shledávám tuto možnost jako pohodlnější, lépe se na klávesnici orientuje. Jsou zde čtyři diody, které krom CapsLocku signalizují aktivaci Fn klávesy a také blokaci mikrofonu a kamery, což je nejen praktické, ale i užitečné vzhledem ke korporátnímu určení kladoucímu důraz na bezpečnost proti sledování.

Obrazovka je matná, nabízí příjemné barvy a je ve velice jemném FHD rozlišení. Na čtrnácti palcích nikde nevidíte pixely, jen čistý obraz. Pro řadu T470 je rozlišení 1080p již základem, nabízí se i ve verzi 1440p pro skutečné fajnšmekry. A co mě překvapilo na obrazovce nejvíc? Je dotyková! U ryze pracovního nástroje jsem tuto funkci nečekal, ale skutečně je zde přítomná. Nikdy jsem sice nebyl fanouškem matlání prstů po displeji, ale musím uznat, že odezva je velice dobrá a stopy na obrazovce vidět nejsou.

První, co mě samozřejmě zajímá, je vnitřní výbava, takže hned koukám do Správce zařízení a hledám, jak vybavené zařízení to mám vlastně na stole. Hardware je to prvotřídní! Srdcem počítače je špičkový čtyřjádrový procesor s funkcí HyperThreading i7-7700HQ, který standardně tiká na 2800 MHz, ale při zátěži se rozběhne až na 3800 MHz. Paměťový slot je maximálně plný a disponuje 32 GB RAM. Data se mohou roztahovat na skvělých 512 GB rychlého SSD. A nejlepší věc? Dvojí grafika! Krom standardního HD Graphics 640 je zde ještě dedikovaná 940MX, která zvládne daleko víc než jen kancelářskou práci na několika monitorech s vysokým rozlišením.

ThinkPad T470p mě velice na první pohled zaujal. Na čtrnáct dní ho vyměním za svůj notebook a potom sem napíšu plnohodnotnou recenzi.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky