Odolná Motorola Moto X4 s duálním fotoaparátem již v říjnu

29. 9. 2017 | 0

Na veletrhu IFA 2017 v Berlíně Lenovo představilo odolnou a vybavenou Motorolu Moto X4, která má už v říjnu přijít na český trh!

Motorola Moto X4 je, jak z modelového označení vyplývá, nástupcem předchozích generací Moto X, solidně vybavených chytrých telefonů střední třídy, které nabídnou vše, co si i náročnější uživatel může přát, avšak nepotřebuje nutně sahat po top modelech (s adekvátní top cenovkou).

Moto X4 v první řadě zaujme zajímavým, lesklým a barevně „hlubokým“ designem, který na všechny strany dává jasně najevo, že majitel drží v ruce hodnotný produkt, přesto ale není příliš nápadný, aby odradil usedlejší zákazníky. Ostatně tělo telefonu je zasazeno do kovového rámu, jasný a jemný 5,2″ IPS displej (Full HD) chrání po obvodu zaoblené („2,5D“) tvrzené sklo Gorilla Glass, k tomu všemu ještě Moto X4 nabízí odolnost vůči prachu a vodě (ponoření do 1,5m hloubky na 30 minut) dle standardu IP68.

Samozřejmostí je čtečka otisků prstů pod displejem s novým, zaobleným tvarem po vzoru letošních modelů. Stejně jako u ostatních sourozenců bude moci být použita namísto virtuálních tlačítek systému.

I záda telefonu jsou překryta tvrzeným sklem Gorilla Glass (tentokrát v „3D“ variantě), a tak nabídnou kovově stylizovaný povrch, jež zajímavě reaguje na světlo, ale je doslova magnetem na otisky prstů (značka: mikrovláknový hadřík vždy s sebou!). Dále zde najdeme tradičně vystouplý ostrůvek pro kameru, který však tentokrát hostí čočky hned dvě – jednu klasickou 12MPx a dále 8MPx s širokým zorným úhlem. Zajištěna je rovněž podpora rychlého ostření Dual Autofocus Pixel a PDAF nebo natáčení videa ve 4K. Ale i přední „selfie“ kamera zaujme, nabídne úctyhodných 16 MPx a automatické přizpůsobení špatnému osvětlení, kdy sníží rozlišení na 4 MPx, čímž rovněž sníží šum.

Hardwarová výbava je více než adekvátní – o výkon se stará osmijádrový čipset Qualcomm Snapdragon 630 (GPU Adreno 508), sekundují mu 3 GB paměti RAM, 32GB vnitřní úložiště s možností rozšíření o MicroSD kartu. Nechybí kompletní podpora datového připojení (LTE a dual SIM, Bluetooth 5.0 včetně NFC, Wi-Fi AC, GPS), 3000mAh baterie s rychlým nabíjením skrze USB-C konektor. Telefon hned z výroby nabídne Android 7.1 Nougat v čisté podobě a následovat má brzký update (začít by měl během podzimu) na Android 8.

Telefon se má začít prodávat na českém trhu ve stříbrné a černé variantě v říjnu (příští týden) za 12 000 Kč, což však není málo. Nicméně velké e-shopy telefon vedou v předobjednávkách za 11 000 Kč.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky