Lenovo IdeaCentre AiO 510 (první pohled)

25. 7. 2017 | 0

Když jsem si domlouval zapůjčení AiO počítače, nevěděl jsem, co přesně od něj očekávat. K čemu je vlastně takový hybrid mezi notebookem a klasickým desktopem dobrý? Nebude se to sekat i při procházení internetu? Jak tlustý musí být monitor obsahující počítač? A hlavně, přežije mého kocoura, který rád v noci skáče ze stolu na skříň a zase zpět nebo ne? Na většinu těchto otázek si odpovíme už dnes, při prvním pohledu na Lenovo IdeaCentre AiO 510.

  

Uvedení počítače do provozu je vlastně strašně jednoduché – stačí nasadit a pomocí jednoho šroubu zajistit stojánek počítače. Po sestavení jsem postavil počítač na stůl a hodně mě překvapilo, jak stabilní je. Je pravda, že stejně tak příjemně mě překvapil stojánek, jehož noha i část ve tvaru písmene V jsou z kovu, a možná proto se počítač ani nehne. Rázem byla obava o to, že by kocour počítač shodil ta tam. Po postavení jsem ještě kromě napájecího kabelu připojit myš a klávesnici. Obě dvě zařízení v balení najdete, ale upřímně musím říct, že nejsou nic moc. U obou je vidět, že se jedná o to nejobyčejnější, co se v dnešní době dá sehnat. Nicméně beru to jako něco navíc, co v balení vůbec být nemuselo (a nikomu by to nechybělo) a rozhodl jsem se, že po dobu recenze jinou klávesnici a myš nebudu používat.

 

Další věc, která mě příjemně překvapila je možnost naklánění monitoru a to nejen do úhlu většího než 90°, ale i do úhlu menšího a to poměrně o dost menšího. Hned jsem si říkal, že by tomuto počítači slušelo i dotykové ovládání, ale bohužel se musíme spokojit s myší a klávesnicí. Pochvalu si zaslouží i rozměry modelu. Displej má (kromě spodní hrany, kde jsou ukryté stereo reproduktory a webkamera) příjemně tenké rámečky a ani tloušťka celého přístroje není vůbec špatná, v nejširším bodě cca 4 cm, ale vzhledem k ztenčujícím se okrajům působí opravdu dobře.

Po výkonnostní stránce jsem dostal nejvyšší konfiguraci modelu 510, která obsahuje procesor i5 (6400T), 8 GB RAM a NVIDIA GeForce GT940MX. Lenovo mi udělalo radost v tom, že i ta nejnižší konfigurace za cca 13 tisíc Kč obsahuje full HD IPS displej.

    

Konektivita je poměrně slušná, zezadu najdeme 3x USB 2.0,  ethernetový port a HDMI pro vstup i výstup, takže je možné použít počítač jen jako monitor. Zboku najdeme také 2x USB 3.0, čtečku paměťových karet a 4pólový 3,5mm jack. Na druhé straně počítače se nachází DVD mechanika. Co mi na počítači chybí, jsou tlačítka pro nastavení monitoru, takže vše musíte nastavovat softwarově, což je otravné.

To je z prvního pohledu na Lenovo IdeaCentre AiO 510 vše. Příště se více podíváme na výkon zařízení a také na to, pro koho je takové zařízení dobré a pro koho ne.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky