Herní příslušenství – sluchátka

1. 7. 2017 | 0

V dnešním druhém pohledu se podíváme na poslední část velkého balíku herního příslušenství a to konkrétně na dvojici herních sluchátek. Gaming Surround Sound Headset a Gaming Stereo Sound Headset, neboli sluchátka s osmi kanály a stereo sluchátka.

Vzhledově jsou si hodně podobné. Stejně jako u myší a klávesnice zde dominuje černo-červená kombinace a stejně tak se zde objevuje motiv červeného Y. V obou případech se jedná o circumaurální sluchátka, takže ušní boltec se vejde dovnitř a mušle se opírá o hlavu.

Rozdíly najdeme hlavně v použitých materiálech. Zatímco dražší model se spoléhá zejména na koženku a v konstrukci najdeme i kovové části, u levnějšího modelu se musíte spokojit pouze s textilií a plastovou konstrukcí, nicméně i v tomto případě působí konstrukce bytelně a nebál bych se, že by se měli rozbít. Pokud vám ale sluchátka často padají, doporučuji kovovou konstrukci.

Pokud budeme konkrétní, tak u dražšího modelu najdeme koženku nejen na mušli sluchátek, což je fajn kvůli omyvatelnosti, tak také na horní části mostu, díky čemuž působí sluchátka luxusněji. V případě levnějšího modelu najdeme na stejných místech textilii, respektive plast s povrchem připomínající karbon.

Každé ze sluchátek má také mírně odlišnou konstrukci, díky čemuž se liší některé vlastnosti, kterých si na první pohled nevšimnete. Levnější model má zasouvací mikrofon a mušle se dají otočit o 90°, díky čemuž se dají pohodlně nosit na krku. Dražší model má odpojitelný mikrofon a sluchátka se dají „složit do sebe“, takže při přepravě nebudou zabírat tolik místa. Osobně mi v obou těchto případech přijde lepší řešení levnějších sluchátek. Levnější model ale nenabízí svítící Y na bocích.

Dražší sluchátka nabízí ovládání hlasitosti a mikrofonu přímo na kabelu, ale to funguje jen při připojení USB 3.0.

Ostatní rozdíly (když pomineme kvalitu zvuku 7.1 vs stereo) už nejsou moc výrazné. Ono ani s tou kvalitou zvuku to není tak jednoduché. Dražší model se dá připojit jak pomocí USB, tak pomocí jacku, ale jack je určený jen pro mobilní zařízení a podporuje jen stereo zvuk. Ale ani když připojíte sluchátka pomocí USB tak nemáte vyhráno. Potřebujete taky nainstalovat driver, který se na webu Lenova hledá opravdu těžko a existuje jen pro operační systémy Windows od 7 výše, takže s Visty si osm kanálů neužijete.

Cena sluchátek je důležitý, možná nejdůležitější parametr k hodnocení a porovnávání. Cena levnějšího modelu se pohybuje na hranici 1000 korun, dražší model je cca o 600 korun výše. Pokud hledáte sluchátka na poslouchání písniček z Youtube a skypování s přáteli, tak bych doporučil levnější model, se kterým jsem byl naprosto spokojený. Pokud si ale rádi užíváte kvalitní zvuk Blu-ray filmů, tak určitě zvolte dražší model.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky