Lenovo uvádí na náš trh dvě novinky – Moto G5 a Moto G5 Plus

1. 6. 2017 | 1

Po poměrně dlouhé době si pro nás Lenovo připravilo další tiskovou konferenci. Na té oznámilo vstup dvou nových zařízení na náš trh. Poměrně překvapivé pro nás bylo všudypřítomné slůvko „Motorola“, které dává na vědomí, že Lenovo si tohoto brandu váží a rozhodně jej nehodlá pohřbít.

Onou dvojicí nově představených smartphonů není nic jiného, než nástupci loňských modelů – Lenovo Moto G5 a Lenovo Moto G5 Plus. Celá prezentace nových produktů byla zaměřena spíše na model Moto G5 Plus, o kterém si tuzemské zastoupení myslí, že představuje ideálního zástupce střední třídy za rozumnou cenu.

Za sedm a půl tisíce korun nabídne model G5 Plus originální design, celokovové tělo, dostatek výkonu a především skvělý fotoaparát. Ve svém nitru telefon skrývá osmijádrový procesor Snapdragon 625 o taktu 2GHz, 3GB paměti RAM a 32GB vnitřní úložiště. To lze navíc rozšířit paměťovými kartami o dalších 128GB a přitom si zachovat plnohodnotný dualSIM smartphone – sloty pro SIM a SD kartu nejsou sdílené. Displej má rozlišení FullHD, úhlopříčku 5,2 palce a je vybaven sklem Gorilla Glass 3. Samozřejmostí je nejnovější Android 7, čtečka otisků prstů s podporou gest, podpora rychlonabíjení a baterie s celodenní výdrží (kapacita 3 000mAh).

Fotoaparát tohoto modelu se pyšní technologií dual pixel, nabídne rozlišení 12Mpx, světelnost f/1,7 a oproti předchozí generaci i o více než o polovinu rychlejší ostření. Prezentované fotografie vypadaly nádherně, ale uvidíme, na kolik se budou shodovat s realitou, to ukáže až recenze.

Oproti takto vybavenému modelu již holé Moto G5 nezní tolik zajímavě. Oproti modelu s přídomkem „Plus“ nabídne slabší procesor Snapdragon 430 s frekvencí 1,4GHz, 2GB RAM a 16GB interní paměti. Displej tohoto modelu je o něco menší, má jen 5 palců, ale zároveň disponuje stejným rozlišením a nabídne taktéž ochranné sklo Gorilla Glass 3. Menší není jen displej, ale také kapacita baterie, která dosahuje jen 2 800mAh. Rozdíl je i v designu, kdy Moto G5 nemá tolik vystouplou čočku fotoaparátu.

Model Moto G5 se u nás již prodává zhruba za 5 499Kč, a model Moto G5 Plus by se měl začít prodávat pravděpodobně od 3. 6. a za cenu 7 499Kč.

Dále byla letmo zmíněná informace o plánovaných Moto Mods, více informací však nevíme. Na prezentaci byla ukázána také vize nové vlajkové lodi pro rok 2018, ten měl na snímku zahnutý displej stejně jako řada Sx Edge od společnosti Samsung. Lenovo dále bude nabízet smartphony Moto v řadách Moto Z, X, G, E a C, přičemž Moto Z je vlajková loď a Moto C mají být levné smartphony pro základní užití. Dalších nových smartphonů Moto se dočkáme ještě v průběhu letošního roku.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky