Lenovo Vibe C

Lenovo Vibe C levný potřebný model

1. 9. 2016 | 0

Nejlevnější variantou Lenovo smartphonu v řadě Vibe je tiše představený Vibe C. Možnost volby pro ty, kteří se rozhodují podle ceny a očekávají základní výbavu. Z peněženky vytáhnete o pár stovek méně než 3 000 Kč. Za tuto cenovku dostanete poměrně velký displej s nízkým přesto ucházejícím rozlišením, opravdu slabou paměť RAM, fotoaparát pro rychlé momentky a potěšující rychlá data LTE. Nechybí podpora DualSIM.

Základní přehled

  • Displej: 5”, TFT TN (854 x 480 px)
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 210 8909, CPU: 4×1,1 GHz
  • GPU: Adreno 304
  • Paměť: 1 GB RAM, 8 GB vnitřní úložiště (rozšíření microSDHC kartou)
  • Fotoaparát: 5 MPx, přední kamera 2 MPx
  • Video: 1 280 x 720 px (30 FPS)
  • Baterie: 2 300 mAh
  • Konektivita: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, LTE, NFC, GPS (s podporou A-GPS)
  • OS: Android 5.1
  • Rozměry: 143,5 x 71,8 x 9 mm
  • Hmotnost: 166 g

lenovo-smartphone-vibe-c-multimedia-1

První dojem překvapí pěkným vzhledem a slušným zpracováním. Nijak extravagantní design rozhodně nedostanete, avšak v této kategorii bych řekl, že plastová vanička v černém nebo bílém provedení působí lépe, než to zní. Nechybí ani pár tlačítek na ovládání hlasitosti a zapnutí telefonu. Díky rozebíratelnému zadnímu krytu je snadno dostupná baterii i dva sloty na SIM (Dual SIM). Chybí podpora NFC, i když stále více na popularitě nabírají bezkontaktní platby telefonem. Mobil si zaslouží větší pozornost při kontaktu s vodou, protože určitě není vodotěsný. Displej by i bez potvrzené specifikace odolnosti mohl nějaké to hrubší zacházení vydržet. Bez čidla jasu s malým podsvícením můžete mít problém s čitelností textu na displeji.

Výkon

Procesor Qualcomm Snapdragon 210 a 1 GB RAM paměti nenabídnou vysoké rychlosti odezvy nabídky telefonu ani dobrý pocit z náročnější hry. Kdo by ale vyšší výkon za cenu 3 000 Kč čekal? Své zákazníky si Vibe C najde u lidí, kteří příliš od smartphonu nepotřebují. Rozhodně postačí na volání oblíbeným kontaktům a brouzdání po internetu. Se základním 8 GB úložištěm bych neinstaloval mnoho aplikací a pro vlastní soubory (hudbu a fotografie) raději bych připojil microSDHC kartu.

Předinstalovány jsou některé aplikace Lenovo známé z podobných modelů. Pro sdílení dokumentů například ShareIt. Nadstavba nad systémem Android je pro Lenovem pokřtěné přehledná a nenásilná, alespoň z osobního dojmu. V balení najdete nejzákladnější sluchátka pro poslech muziky. Kdo je z krabičky nevytáhne, využije interní reproduktor. Ten hraje hlasitě, avšak chybí mu basové tóny.

Lenovo Vibe C

Baterie

Častým nedostatkem dnešní doby je nabitá baterie. Vhodné je s sebou nosit externí zdroj energie, ale kapacita 2 300 mAh uvnitř levného Lenova na běžnou pracovní část dne vydrží. Dokonce na více než jeden den, když zacházíte střídmě bez nutnosti neustále kontrolovat online dění. Baterie je vyměnitelná a přes zadní kryt snadno dostupná.

Fotoaparát

Jeden 5 MPx, druhý 2 MPx umístěný na přední straně. Dva fotoaparáty standardem většiny dostupných telefonů. Hlavní čočka fotoaparátu je osazena přisvětlovací LED diodou. Pro zachycení momentek kolem sebe bohatě postačí. Na displeji telefonu vypadají ještě dobře. Velkou parádu v rodinném albu však s nimi neuděláte. Nutností k videohovorům nebo oblíbeným jednorázovým selfie budou muset stačit alespoň 2 MPx.

Snímky za denního světla jsou ucházející. Detaily narazí na neostrost vykreslení. Noční snímky výrazně šumí a zkreslují barvy. Bohužel bych stejnou kvalitu očekával v podobné cenové konkurenci. A samozřejmě záleží na schopnostech fotografujícího uživatele. Nicméně na rychlé momentky a sdílení s přáteli snímky proč by ne.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky