IT Akademie

9. 9. 2016 | 0

Možná jste již zaznamenali nový projekt firmy Lenovo – soubor vzdělávacích webinářů IT Akademii zaměřených na produkty Lenovo SMB – PC a notebooky a DCG (Data Center Group).

Lenovo, společnost s obratem 34 miliard USD, je největší výrobce počítačů na světě, který poskytuje uživatelům ve více než 160 zemích špičkové produkty a služby postavené na moderních technologiích. Lenovo patří celosvětově k lídrům v oboru a to díky zaměření na výzkum, vývoj, inovace a kvalitu.

„Otázkou jak usnadnit resellerům přístup k informacím o produktech Lenovo, jak být ještě více v přímém kontaktu s nimi a zároveň být časově co nejvíce flexibilní a efektivní jsme se zabývali delší dobu.“ říká Josef Chvála, SMB Sales Manager Lenovo Czech Republic.

„A tak vznikl projekt IT Akademie – vzdělávacích online seminářů, který jsme odstartovali letos před prázdninami.“

Reselleři se mohli účastnit webinářů:

  • Jak nakoupit servery a storage Lenovo
  • Představení novinek řad ThinkPad, ThinkCentre a pracovních stanic ThinkStation s procesory 6. generace Intel® Core™ Skylake.

Moderátory webinářů jsou Vojtěch Doležal a Martin Moravec.

A tak jsme se vycházejících mediálních IT celebrit zeptali:

Co Vás přivedlo do Lenova a jak dlouho tu pracujete?

Vojta: Cesta do Lenova se nakonec ukázala být velmi přímočarou, i když jsem původně o práci v IT neuvažoval. Přivedl mě kamarád, dnes kolega, Martin Procházka. Po práci ve sportovním managementu a eventové agentuře to byla u mě nepředvídatelná, ale příjemná, změna. Dnes jsem v Lenovu již čtvrtým rokem.

Martin: Do Lenova mě přivedla akvizice System x oddělení ze společnosti IBM v lednu 2015. Přestože se může zdát, že jsem byl do Lenova prodán, tak jsem se naopak velice těšil. Značka Lenovo má ohromnou sílu. Předtím jsem v IBM pracoval od studentských přes prodejní a produktové pozice dohromady 5let.

Jaká je náplň Vaší práce?

Vojta: Po obchodních pozicích v rámci prodejního kanálu jsem neodmítl příležitost přeskočit do produktového managementu, směru kterým jsem se netajil, že se chci ubírat. Jako produktový manažer pro SMB Lenovo notebooky a PC vybírám a naceňuji produktový mix pro ČR. Zároveň se v rámci SMB týmu podílím na návrhu a realizaci prodejních a marketingových aktivit.

Martin: Jako DCG serverový produktový manažer mám na starosti péči o produkty – jejich naceňování, volby správných konfigurací vhodných pro Českou republiku a plánování prodejů. Zároveň se starám o distributory a snažím se rozvíjet vztahy s obchodními partnery v oblasti DCG (Data Center Group).

Bez kterého produktu z Lenovo portfolia byste se neobešli jak při své práci, tak v soukromí?

Vojta: Nemohl bych být bez postaršího ThinkPad Edge E530, ten jsem si pořídil ještě před nástupem do Lenova a stroj dodnes v rodině šlape jak švýcarské hodinky (displej upravený nešťastnou nehodou do provedení “swarowski” byl jedinou vadou na kráse, kterou ale servis hravě vyřešil). Sám mám momentálně dvě generace staré “téčko” ThinkPad T440, ale mým oblíbencem a snad brzy novým pracovním nástrojem je současný model ThinkPad T460s. Klasické dokování je pro mě nutnost, ale v modelu T460s je k nalezení v pokrokově tenkém a lehkém šasi, které se před rokem týkalo výhradně top modelu ThinkPad X1 Carbon a proto je to můj favorit.

Martin: Na denodenní bázi je to určitě mobilní telefon Lenovo Vibe Shot a notebook Lenovo ThinkPad X1 III. generace, jak v pracovním tak osobním životě. Ve volnu ještě určitě využiju platformu a funkce tabletu Lenovo Thinkpad 8, který občas na dovolených zastoupí i právě roli notebooku. Server doma zatím nemám, ale rozhodně bych se malému serveru pro sdílení dat, monitorování a řízení domácnosti do budoucna nebránil

Co s oblibou děláte ve volném čase, samozřejmě kromě práce pro Lenovo?

Martin: Aktivně hraji lední hokej, občas rád vyrazím na kolo a pokud mi to nestačí, rád cestuji – za teplem nebo za poznáním do světových metropolí. Válení na pláži není má nejoblíbenější činnost.

Vojta: Florbal – v bráně, bývaly i výkony, teď už spíš rekreačně. Cestování – ideálně za vlnami, takže moře a surfování. I vy chyťte tu správnou vlnu – s Lenovem – a užijte si jízdu s námi.

Těšíme se na setkání s vámi na dalších webinářích IT Akademie.

Zájemci o webinář se mohou registrovat na jednotlivá témata prostřednictvím Profi sekce Lenovo Blogu CZ.

Aktuální témata:

  • 20.9. Lenovo DCG – přehled a orientace v portfoliu.
  • 29.9. Lenovo SMB vstupní modely: NTB a desktop PC.
  • 11.10. Lenovo xClarity – moderní management pro Vaši infrastrukturu.​

Účast na webináři je bezplatná, počet míst je však omezen.

Mediálním partnerem IT Akademie je Reseller Magazine.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky