Moto X Play

První pohled Lenovo Moto X Play

23. 7. 2016 | 1

První pohled na telefon s výměnými kryty a slušným stereem. Není to tak dávno co Lenovo představilo telefony Moto. Jeden vodotěsný, další s nerozbitným displejem, jeden levný a jeden ze střední třídy. Dnes se podíváme v rychlosti na ten ze střední třídy. U kterého se Vám občas stane že jej vezmete vzhůru nohama…

Na první pohled Vás zřejmě zaujme to že není hned poznat kde je spodní a horní strana. Tedy při letmém pohledu. Poté si jistě všimnete že u horní strany je vidět přední kamera. Myslíte si že si dělám srandu? Bohužel ne, z počátku se mi několikrát stalo že jsem mobil vzal vzhůru nohama. Po chvilce si osvojíte že na pravé straně máme kolébku hlasitosti a hned na ní zamykací tlačítko. Na horní straně je šuplík na 2 nanoSIM a MicroSD kartu. Dole klasický MicroUSB konektor. Co potěší je možnost změny barvy zadního krytu, osobně bych měl po časté výměně barvy zadního (obzvlášť u žen s ohledem na barvu jejich nehtů, kabelky, trička, spodního prádla atd… ) strach z rozvrzání. Tohle ukáže až čas.

Dále velmi příjemně působí rámeček který se tváří že je z kovu a celkově bytelné a elegantní zpracování.

Moto X Play

Moto X Play

Další čeho jsem si všiml je nový Android 6.0. Pro mě jako pro člověka který Android nemá zrovna v lásce (ani iOS nebojte) to byl docela šok, kam až se dostal od verze 4.4.4 kterou jsem používal byť krátce, ale o to více v historii. Musím uznat že systéme konečně dostal některé bezpečnostní prvky, nejvíce mě zaujala správa oprávnění – dříve jsme museli telefon rootnout a nahrát xposed a poté xprivacy, pokud jsme chtěli mít pocit že máme nad aplikacemi kontrolu ohledně toho co čtou a kam lezou. Nevím důvod proč by měla kde jaká hra číst moje kontakty či emaily. Za tohle dostane ode mě Google palec nahoru (jestli to teda není jen na oko)

Nyní k tomu co má telefon za „střeva“ Jedná se o střední model, takže žádné výstřelky typu 4K displeje či 4GB RAM se nedočkáme.

  • 5,5″ FHD displej
  • 21MPx fotoaparát
  • SnapDragon 615, 8jader, 1,7GHz
  • 2GB RAM
  • 16GB vnitřní paměti + MicroSD až do 128GB

 

Zbytek se dozvíte v plné a obsáhlé recenzi, přes příští týden. Na konec ještě prozradím že se jedná dost dobře možná o „dvoudenní“ telefon, né zřídka se mi stálo že mi mobil večer před dáním na nabíječku ukazoval 55-70% baterie, což mě velmi, ale velmi mile překvapilo. No za týden co telefon mám jsem jej ani jednou nevybil.

 

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky