Lenovo Tech World 2016: vize budoucnosti v San Franciscu

4. 6. 2016 | 0

Lenovo letos opět přichází s vlastní akcí – konferencí, chcete-li – Lenovo Tech World, na které představí svou vizi budoucího vývoje a nápady, prototypy a myšlenky s ní související. Letos v San Franciscu.

Svou první globální akci tohoto druhu uvedlo Lenovo loni, na přelomu května a června, a nazvalo ji Lenovo Tech World. Zde Lenovo spolu s velkými partnery, jako je Microsoft či Intel, představilo své budoucí vize, nové přicházející technologie, ale také ukázalo nová zařízení či prototypy technologií, na kterých pracuje. Letos přichází Lenovo s touto konferencí znovu (a můžeme jen spekulovat, zda se z ní nestane pravidelná každoroční akce po vzoru Microsoftu či Apple, což by však vzhledem k pozici jedničky, ve které Lenovo dlouhodobě je, dávalo smysl), tentokrát se koná od 9. června v San Franciscu a my se samozřejmě těšíme, co nám Lenovo ukáže.

Samozřejmě nevíme, co bude Lenovo na své akci ukazovat či demonstrovat. Její obsah je dokonce tak tajný, že i zaměstnanci Lenova zainteresovaní v Tech Worldu museli podepsat NDA (dohoda o mlčenlivosti). Celkově je kolem letošního Lenovo Tech World docela dost tajností a v podobném tónu se nese i „putující krabice“, která procestuje v podstatě celý svět až do San Francisca (viz video níže, jednotlivé zastávky „bedny“ můžete sledovat na YouTube kanálu Lenovo). Co je obsahem bedny, je tajné. Indicie naznačují, že se jedná o „revoluci“ snad z rukou Motoroly. Před Tech Worldem proběhlo světem také video o Motorolách Razr, legendárních „véčkách“, tak třeba i s tím má obsah bedny něco společného, ale možná taky ne…

Lenovo samozřejmě slibuje na Tech Worldu 2016 ukázat své horké novinky, nepředstavené technologie a budoucí zařízení. Hovořilo se o projektu Tango, tedy projektu rozšířené reality založeném na mobilním telefonu a jeho rozšířených senzorech (protože Lenovo stále není 100% přesvědčené o AR a VR systémech, protože nejsou dostatečně přirozené – člověk se stále musí přizpůsobovat jim, přitom technologie, která se má stát běžnou součástí lidského života by do něj měla zapadnout nenásilně, přirozeně, třeba jako GPS), novinkách z dílny Motoroly (tedy Lenovo Moto – pardon…) a dalších. Je dost pravděpodobné, že i letos se blýskne některý z partnerů a společně s Lenovem představí nové technologie demonstrované na zařízení Lenovo.

A jaký že je program? Moc vám neřekne, protože obecnější už být asi nemůže, ale přesto (časy přeloženy do našeho časového pásma):

  • 9. 6. 2016 19:00 – zahájení, hlavní mluvčí Yang Yuanqing (CEO Lenovo)
  • 9. 6. 2016 20:30 – zóna zkušeností (Experience Zone)
  • 9. 6. 2016 20:45 – zážitky fanoušků (Fan Experiences)
  • 9. 6. 2016 22:00 – aktivity pozvaných hostů rozdělených do skupin (partneři?)
  • 10. 6. 2016 1:00 – konec hlavního programu

Živý přenos Lenovo Tech World 2016

Jakmile začne Lenovo Tech World 2016, živý přenos akce najdete zde:

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky