Retro ThinkPad průzkum 2: displeje, klávesnice a další

17. 7. 2015 | 0

Minulý týden jsme spustili první ze série průzkumů spojených s konceptem „Retro ThinkPad“. Přes 4 000 lidí nám jeho prostřednictvím zaslalo své názory na vše od tvaru kláves až po 6- a 7řadí klávesnice. Téměř všichni, kteří se zúčastnili, si také našli čas na to napsat podrobnější komentář, ve kterém vysvětlili důvody, proč chtějí ThinkPad inspirovaný retro designem. Tento působivý výsledek jasně ukazuje zaujetí a zájem o náš nápad. První průzkum bude stále dostupný pro všechny, kteří se jej ještě nezúčastnili. Chceme maximum zpětné vazby. Kliknutím zde se zúčastníte průzkumu 1, pokud jste ještě neodpověděli.

Nyní uvedu několik klíčových zjištění z prvního průzkumu, které je možné sdílet. Otázka, ve které respondenti volili oblíbený ThinkPad, mě zvlášť zajímala. Modely T60, X220, X300 a X1 byly nejčastěji označované. 7řadá klávesnice jasně vyhrává nad klávesnicí 6řadou, což dotazuje jak výsledek průzkumu, tak komentáře. Níže najdete sloupcový graf pro grafické srovnání.

DHill_2survey_barchart

Volba osvětlení klávesnice však už tak jasný výsledek neměla. Proto jsme se rozhodli položit tuto otázku ve druhém průzkumu znovu, vynechali jsme tentokrát možnost „obojí“. Myslím, že nám to více pomůže jednoznačně zjistit volbu uživatelů.

Přidali jsme upravenou otázku ohledně osvětlení klávesnice

Přidali jsme upravenou otázku ohledně osvětlení klávesnice

Dnes přicházíme s průzkumem 2. Zaměřuje se na velikost displeje, poměr stran, rozlišení, stavové indikátory a také ovládání hlasitosti. Poměr stran je ošemetné téma, které se váže na výrobce displejů, ne jen na vývojáře společnosti Lenovo. Popravdě řečeno vyrobit ThinkPad s poměrem stran 4:3 je nepravděpodobné kvůli nedostupnosti takových displejů. Přidali jsme také otázku ohledně možnosti přidat internetové klávesy vpřed a zpět, protože byly často zmiňovány v komentářích. Stále mám v paměti, jak jsme je v roce 2002 přidali. Nakonec jsme vytvořili jednoduchou metodu, jak je zakázat, pokud jste je neměli rádi.

Průzkumu 2 se můžete zúčastnit kliknutím zde. Příští týden budeme sdílet další výsledky a otevřeme průzkum 3. Ještě jednou děkuji za to, že sdílíte své názory na tento fascinující projekt!

David Hill

Kdo je David Hill? David Hill je již po téměř dvě dekády hlavním designerem ThinkPadů, v současnosti zastává oficiálně pozici viceprezidenta korporátní identity a designu Lenovo. Více o Davidovi na jeho webu.

Přeloženo, zdroj: Lenovo Blog

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky