CES 2015: Intel a jeho technologie RealSense

18. 1. 2015 | 0

Intel se poslední dobou začal snažit protláčet svou novou technologii RealSense, jako svou vlastní vizi pro budoucnost technologií. O čem je tato technologie?

Pokud se jedná o reklamu na novou technologii, uměl si Intel vybrat hlavního hrdinu, a to Sheldona (Jim Parsons) z The Big Bang Theory.

RealSense v podstatě přijde na to, jak Intel využívá technologii kamery, aby se naše zařízení stalo ještě chytřejším. Podobné technologie tu už v minulosti byly, nicméně nyní se chce Intel intenzivně věnovat tomu, aby se tato technologie dostala opravdu ke každému zákazníkovi. Intel plánuje novou technologii využít v několika směrech, a to především pro podporu gest při hraní her, 3D skenování prostředí, klidně i skeny hraček, obrazů nebo skenování vlastních obličejů. Co se týče her, nic samozřejmě nemůže nahradit pohodlnost myši a klávesnice, nicméně je hezké vidět, že i v tomto se chce Intel hnout směrem kupředu. Nebylo by také zajímavé, pokud by nám Intel umožnil naskenovat se do světa 3D? Díky Intelu to bude brzy realitou.

Většina věcí jde krásně vidět i na videu. V minulosti by se nám něco podobného zdálo jako přelud, nicméně rok co rok se posouváme dál a dál a technologie taky nestojí na místě.

A pro pobavení vám ukážeme tedy i některé videa se Sheldonem:

 

Věděli jste, že novou technologii Intel RealSense využívají již některé nové ThinkPady? Mezi prvními zástupci je např. nová ThinkPad Yoga 15.

Zdroj: TechnoBuffalo

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky