Lenovo mění vadné napájecí kabely některých notebooků

14. 12. 2014 | 5

Lenovo oznámilo, společně s Komisí pro bezpečnost, že hodlá vyměnit napájecí kabely některých svých notebooků IdeaPad vyrobených mezi únorem a prosincem roku 2011. Těchto kabelů má být více jak půl milionu, převážně však z USA a Kanady.

Tento problém se týká především amerického a kanadského trhu. Lenovo všechny takto postižené modely souhrnně uvedlo v tiskové zprávě. Především se jedná o notebooky řady IdeaPad B/G/S/U/V/Z. Co do konkrétních počtů, tak v USA je takto postiženo přibližně kolem půl milionu kusů, kdežto v Kanadě jen kolem 44 000 kusů.

Problém se týká hlavně nadměrného zahřívání, až možnosti samovolného vznícení. Podle posledních dostupných zpráv bylo zatím zaznamenáno 15 případů tohoto problému.

Postižené kabely nesou označení LS-15. Jestli i váš kabel patří mezi „poškozené“, můžete zjistit i na stránkách Lenova.

Lenovo důsledně nedoporučuje další používání takto postižených kabelů a automaticky zdarma svým zákazníkům postižené kabely vymění. Proces výměny by neměl být delší, jak 10 dní.

Jen pro upřesnění: Postižené kabely byly vyráběny mezi únorem až prosincem roku 2011. Vada není na napájecím adaptéru, ten je v pořádku, ale pouze na odpojitelném přívodním kabelu.

Ověřit, zda jste k notebooku náhodou nedostali vadný kabel, můžete na této stránce.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky