IdeaCentre Horizon 2: První pohled na netradiční All-in-One

28. 12. 2014 | 0

Lenovo si v posledních letech říká o pozornost zejména díky svým vícerežimovým produktům. S konceptem vícerežimových zařízení začalo Lenovo nejdříve u notebooků Yoga a dále jej použilo také u notebooků Flex nebo konstrukčně téměř geniálních Yoga tabletů.

Tento koncept se vloni rozšířil také mezi All-in-One počítače Horizon a nyní se k nám dostává již druhá generace tohoto počítače, jenž by se díky svému extrémně tenkému profilu a zabudované baterii dal, s pořádnou dávkou nadsázky, označit jako značně přerostlý tablet.

Design na prvním místě

Již na první pohled je jasné, že Horizon 2 je především designová záležitost. Lenovo zde vsadilo na osvědčenou kombinaci tmavé čelní strany, která je celá – včetně černých okrajů – překryta sklem. To je opatřeno matnou fólií pro snížení odrazů a lepší čitelnost displeje. Horizon 2 na první pohled překvapí, na poměry All-in-One počítačů, extrémně tenkým profilem. Dalším netypickým prvkem je sklopná noha stojanu, díky níž lze počítač položit do roviny se stolem. To využijete například při hraní některé z předinstalovaných her za pomoci herního příslušenství v podobě joysticků či elektronické hrací kostky.

lenovo-all-in-one-desktop-horizon-2-back-13 lenovo_horizon2_2_1160-100221722-orig

Ve stejném designovém stylu se nese i bezdrátový set klávesnice a myši. Poněkud úsporně řešená chiclet klávesnice se svým rozložením a klávesovými zkratkami podobá spíše na klávesnici z notebooku. Myš je taktéž netradičně designována a vedle svého tvaru se odlišuje také faktem, že nenabízí klasické scrollovací kolečko, nýbrž dotykovou plošku, která jej nahrazuje a navíc lze její pomocí používat gesta pro ovládání Windows 8.1.

P1050076 P1050081

Obří displej a reproduktory

IdeaCentre Horizon 2 nabízí displej o velké úhlopříčce 27 palců a FullHD rozlišení. Díky IPS technologii tento displej nabídne jak věrné barvy, tak široké pozorovací úhly. O reprodukci zvuku se zase postará dvojice stereo reproduktorů, doplněná o technologii Dolby umožňující volbu různých zvukových profilů (film, hudba, hra a vlastní).

P1050106

S notebookem má společného víc, než se zdá

Výkon tomuto All-in-One dodává notebookový hardware. Tak předně nízkonapěťový (ULV) procesor Intel Core i7-4510U se dvěma jádry s běžnou pracovní frekvencí 2,0 GHz a turboboostem až na 3,1 GHz. Použita je DDR3 RAM o velikosti 8 GB. Grafický výkon, postačující i na základní hraní zase obstarává grafická karta z dílny NVIDIA, GT840A s 2 GB paměti. Pro uživatelova data je nachystán harddisk o kapacitě 1 TB

Pro All-in-One vskutku netradiční je osadit jej baterií. Ta v Horizon 2 je 6článková a počítači zajistí až 2,5 hodiny použití bez připojení k elektrické síti.

Co dál?

Pokud jste zvědavi na plnohodnotnou recenzi a reálné zkušenosti z použití tohoto vskutku nezvyklého All-in-One, můžete se spolehnout, že se zde na blogu objeví již brzy. Pokud vás na počítači něco obzvlášť zajímá, podělte se s námi o vaše dotazy v diskuzi.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky