Akvizice serverové divize IBM je uzavřena

5. 10. 2014 | 0

Společnosti Lenovo a IBM oznámily, že byly splněny všechny regulační podmínky pro akvizici divize x86 serverů IBM společností Lenovo. Akvizice byla uzavřena dne 1.10.2014. Díky tomu se stala společnost Lenovo třetím největším hráčem na globálním trhu x86 serverů o celkovém objemu 42,1 miliard dolarů.

Společnost Lenovo získá System x, BladeCenter a Flex System blade servery a přepínače, x86 integrované systémy Flex, servery NeXtScale a iDataPlex a související software, blade sítě a operace údržby. IBM zůstanou sálové počítače System z, napájecí systémy, storage systémy, servery Flex na bázi PowerPC a provozní platformy PureApplication a PureData.

„Díky brzkému uzavření akvizice divize x86 získá Lenovo prvotřídní společnost, která rozšíří naše schopnosti v oblasti podnikového hardwaru a zařízení, což nás učiní trojkou na světovém trhu serverů,“ řekl Jang Juanqing, předseda představenstva a CEO společnosti Lenovo. „Naše priority nyní směřují k zajištění hladkého začlenění a poskytování plynulého přechodu pro zákazníky. Jsem si jistý, že kombinací globálního dosahu společnosti Lenovo, efektivity a provozních schopností s legendární kvalitou, inovacemi a službami IBM, získáme konkurenční výhody, které nám pomohou růst a posunout společnost Lenovo do pozice globálního lídra odvětví.“

Dohoda navazuje na dlouhou historii spolupráce, která začala v roce 2005, kdy Lenovo získalo divizi IBM PC zahrnující řadu ThinkPad PC. Po aktuální akvizici podniku Motorola Mobility od společnosti Google se Lenovo stane třetím největším výrobcem smartphonů na světě, zatímco dále posílí svoji pozici jako třetí největší výrobce inteligentních zařízení – PC, tabletů a chytrých telefonů.

„Tato akvizice je jasným důkazem důvěry, kterou jsme získali díky naší historii zodpovědného globálního investora a bezpečného a spolehlivého dodavatele technologií,“ řekl Gerry Smith, výkonný viceprezident společnosti Lenovo Group a prezident Enterprise Business Group a Americas Group. „Lenovo má na podnikovém trhu velké plány. Postupem času budeme soutěžit napříč všemi odvětvími, díky našemu výrobnímu rozsahu a provozní efektivitě, abychom zopakovali úspěch, jakého jsme dosáhli s PC.“

Jak bylo uvedeno v oznámení lednové akvizice serverové divize x86 IBM, společnosti Lenovo a IBM také vytvořily strategickou alianci, kde Lenovo bude OEM partnerem a bude prodávat vybrané produkty špičkového storage portfolia a softwaru IBM, včetně rodiny storage produktů základní a střední třídy IBM Storwize, produktů Linear Tape Open (LTO), disková pole IBM Flash a prvky systémového softwaru portfolia IBM, včetně inteligentních řešení Cloud, Global Parallel File System a Platform Computing. Tato strategická aliance znamená, že společnost Lenovo je nyní schopna nabízet tyto výrobky jako součást komplexnějšího podnikového IT řešení, které umožní podpořit širokou škálu potřeb zákazníků v rámci datového centra.

Lenovo kupuje serverovou divizi x86 IBM nedotčenou a zavazuje se následovat produktový plán x86 IBM, včetně integrovaných systémů Flex a PureFlex s procesorem x86, a bude i nadále rozvíjet inovace těchto produktů. Jak již bylo zveřejněno, společnost IBM bude i nadále po delší dobu poskytovat údržbu jménem společnosti Lenovo, takže zákazníci nepocítí žádné změny, co se úrovně a kvality jejich podpory týče.

Lenovo_logo

 

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky