Lenovo Terminator S9: je libo televize s NVIDIA Tegrou K1?

30. 3. 2014 | 0

Lenovo Terminator S9

Lenovo je nejvíce známé díky svým ThinkPad notebookům a nově nabytému telefonnímu podnikání, nicméně se čínská firma před pár lety začala zajímat i o segment televizorů. A nyní je vůbec první značkou, která ji vytvořila s procesorem Tegra K1 od NVIDIE. Název Terminator S9 nám napovídá, že nepůjde o žádného drobka, je to 50" 4K Smart TV, která provozuje vlastní Lenovo nadstavbu nad Androidem ve verzi 4.2. Skutečné kouzlo se ale teprve koná vzadu za televizí, kde můžeme najít malý zásuvný modul nazývaný Smart Card.

 

Smart TV všude, kam se podíváš

"Inteligentní" částí této Smart TV je vlastně odnímatelný modul Smart Card, který se zapojuje do zadní části televizoru pomocí proprietárního konektoru. Můžete jej vysunout ven a nahradit čipovou kartou s novějším modulem klidně za pár let.

 

Při uvedení bude Terminator S9 vybaven čipovou kartou s Tegra K1 čipem, micro USB a microSD porty. Zdá se, že je Smart Card také vybavena 2 GB paměti RAM a 4GB vestavěnou pamětí pro vaše data.

 

clip_image002

 

Smart Card podporuje také Bluetooth a pracuje s bezdrátovým dálkovým ovladačem s pouhými dvěma tlačítky: jedno pro zapínání a druhé pro ovládání televize hlasem. Na ovladači je k dispozici také dotykový prostor, který můžete použít k přesouvání nebo můžete s ovladačem mávat pro výběr obsahu na obrazovce.

 

Lenovo plánuje používat čipové karty pro všechny své budoucí chytré televizory, takže zákazníci mohou buď koupit televizor, který je dodáván s kartou nebo koupit kartu odděleně a zapojit si ji do slotu v televizoru.

 

Bohužel v současné době nejsou známy žádné plány nabízení Terminatoru S9 nebo jiné chytré televize mimo Čínu. Bez ohledu na to, pro ty, kteří mají na Dálném východě to štěstí, bude Terminator S9 dostupný za cenu okolo 6 000 RMB ($970), zatímco Smart Card bude stát méně, než 1 000 RMB ($160).

 

A jak se nová Lenovo TV líbí vám? Koupili byste si ji? Jaký máte vlastně názor na chytré televizory? Své dojmy nám můžete sdělit do komentářů pod článkem či na Facebooku.

 

Zdroj obrázků: Engadget

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky