Databáze kradených notebooků Lenovo

15. 6. 2013 | 4

 Český servisní portál zařízení Lenovo, o kterém jsme informovali v březnu, byl rozšířen o další aplikaci – po možnosti objednat obnovovací disky, náhradní díly nebo nahlásit a sledovat vyřizování opravy mohou nově přidat své zařízení do databáze ztracených nebo kradených strojů, servis je zadrží a následně vrátí.

 Není to dlouho (v březnu), co jsme vás informovali o vzniku servisního portálu pro zařízení Lenovo, www.lenovoservices.cz, který usnadňuje přístup k informacím, podmínkám, kontaktům, ale také obnovovacím diskům nebo náhradním dílům, a to v českém jazyce (více zde). Provozovatel webu sliboval, že bude postupně rozšiřovat obsah i nabídku služeb a aplikací, které samotný web nabízí.

Databáze ztracených zařízení

Po možnosti přímo na webu objednat obnovovací disky (Recovery Media) pro konkrétní zařízení, nahlásit a sledovat vyřizování opravy nebo objednat náhradní díl byla před pár dny na servisní web přidána aplikace pro nahlášení ztráty či odcizení zařízení Lenovo, která je přístupná servisům.

Nahlášení ztráty zařízení Lenovo

Nahlášení ztraceného zařízení

Nahlásit ztracené nebo odcizené zařízení Lenovo můžete po vložení kupního dokladu (potvrzení, že zařízení skutečně vlastníte) prostřednictvím formuláře přímo na webu servisního portálu. Jakmile se následně takové zařízení dostane servisu do rukou, učiní všechny možné kroky potřebné k tomu, aby se zařízení mohlo vrátit svému právoplatnému majiteli (servis samozřejmě nemůže z logických důvodů zařízení přímo zadržet a vrátit).

Vyhledání a ověření zařízení

Na webu je však možné po zadání sériového čísla také ověřit, zda dané zařízení není v databázi kradených či ztracených zařízení.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky