Chyba instalace Rescue and Recovery 4.50 – nedostatečná práva

11. 1. 2012 | 0

 V instalaci nové verze ThinkVantage Rescue and Recovery 4.50 se objevil problém, kdy aplikace nejde nainstalovat kvůli “nedostatečným uživatelským právům”, i když jste pod administrátorským účtem. Pokud jste se s problémem setkali, řešení je velmi jednoduché…

Nová verze ThinkVantage Rescue and Recovery 4.50 přináší především 64bitové záchranné rozhraní a podporu EFI, tedy také práci s GPT oddíly.

Problém

Po spuštění instalace MSI instalačního balíčku ThinkVantage Rescue and Recovery 4.50 (ne při rozbalování instalátoru, ale při spuštění už rozbalené instalace ze složky C:\SWTOOLS\readyapps\rnr) může dojít k chybě, která souvisí s “nedostatečnými právy” uživatele pro práci s určitou složkou. K problému dojde, i když je uživatel administrátor. Není však možné vrátit se k předchozí verzi Rescue and Recovery, protože ta je již mezitím odinstalovaná. Problém se však netýká všech instalací a počítačů.

Řešení

Objeví-li se tento problém, řešení je naprosto jednoduché: před instalací zakažte nástroj řízení uživatelských účtů Windows 7 (Ovládací panely\Uživatelské účty a zabezpečení rodiny\Uživatelské účty – Změnit nastavení nástroje Řízení uživatelských účtů) – viz. screenshot níže – a restartujte počítač.

Poté software běžným způsobem nainstalujte a po restartování opět aktivujte řízení uživatelských účtů.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky