Nejen pro majitele IdeaPad řady S

9. 6. 2010 | 0

Pro majitele IdeaPad řady S jsem nalezl pár zajímavých aktualizací.Především pro majitele S10-2 je dostupný aktualizovaný BIOS, který řeší ve Windows 7 po probuzení nedostupnost maximální 1.66GHz frekvence. Pozor – pokud chcete zachovat dobu běhu na baterie, je třeba upravit nastavení Power profilu, neboť oprava má za následek zvýšení výkonu na úkor spotřeby (vyšší frekvence -> vyšší spotřeba).

Pro majitele kteréhokoliv IdeaPadu řady S doporučím obecnou mapu BIOSů. Dobré je, že se dá najít i to, co se aktualizovalo, neboť na support stránkách ne vždy tato informace je. (Například je update BIOSu S12 VIA s podporou 3GB paměti).

A lahůdka na závěr pro zkoušeče a ladiče. Někomu se může hodit. Na této stránce najdete kromě driverů a odkazů na Win7 a XP ovladače i aternativní ovladače pro IdeaPady S9 / S10 / S10-2 pro grafickou kartu pro Windows 7 tak, abyste nastavili virtuální rozlišení/plochu Windows a nebyli omezeni rozlišením displeje 1024×576, což některé aplikace úplně neskousávají. Toto je na vlastaní nebezpečí a doufám, že sem přidáte nějaké zkušenosti, jak to šlape.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky