Klávesnice a aktivní otisk prstu s aplikací na IdeaPad U550

7. 12. 2009 | 0

Kdo se pořádně podíval na obrázky IdeaPad U550, nebo si tento notebook už stihl koupit, mohl na klávesnici zahlédnout, že má zdvojenou funkční klávesu Fn. Druhá Fn klávesa je umístěn vpravo na klávesnici v rohu mezi šipkami vpravo a nahoru

V BIOSu není ale dostupná možnost prohazování CTRL a Fn, takže je to pouze o pohodlí, že je možné jas displeje a nastavení zvuku regulovat jednou rukou.

Druhou krásnou funkcí je přepínatelná grafika. Nepřepíná se ve Windows, ale přímo HW přepínačem umístěným na přední straně notebooku. V zapnutém stavu notebooku je i podsvětlený.

A poslední věc na U550, která ještě stojí za zmínku je nový Lenovo Security Solution FP. Tedy bezpočnostní věci navázané na snímač otisku prstů.

Představím jen základní věci. Kromě toho, že je plně podporovaná čeština, tak celé provedení ve Windows 7 je zpracováno opravdu pěkně graficky.
Pokud protáhnete prst (po prvotním nastavení), naskočí vám krásné ovládací menu.

Kompletní menu pak vypadá následovně.

Přeskočím některé věci a představím následující možnosti.
Předně lze nastavit, aby se po protažení prstu spustila akce či aplikace.

A navíc můžete nastavovat i to, zda má být více preferována bezpečnost či pohodlí. Podobně lze toto upravovat i na Lenovo ThinkPadu, kde je nastavení o něco sofistikovanější. O tom někdy příště, jedná se o zajímavou problematiku.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky