Windows 7 na Lenovo ThinkPad T400

12. 10. 2009 | 0

Po pár dnech jsem již naplno zmigroval na Windows 7 (konkrétně Ultimate). Přechod nebyl až tak jednoduchý z důvodu kompatibility některých firemních aplikací. Překvapivě Lotus Notes (ne, nepoužívám Outlook :-) jedou úplně bez problému (mimochodem miluji software, kterému po čisté instalaci stačí překopírovat celý adresář s programem i daty a vše jede v původním znění …).

Po pár dnech, kdy jsem doinstaloval i drobnější programy jako XNView, WinRAR apod. jsem narazil na problém se síťovou kartou. Gigabitová síťovka vždy při zapojení do minidocku získala IP adresu, vše se tvářilo úplně normálně, ale na internet jsem se nemohl dostat. Pomohlo odebrání síťovky jako zařízení a opětovná detekce – systém vše našel úplně bez problémů, nainstaloval drivery a síťovka získala IP adresu a … jede to!
Oddockování a zadockování a … nejede to!

Konzultace s kolegy a známýmí. Jedno z podezžení byl Windows update, kde jsem již při prvním updatu po instalaci letmo zahlédnul síťovku Intel. Takže následuje výměna driveru. Aktuálně jsem měl nainstalován driver Intel. Provedl jsem výměnu za Microsoft (výběr z již dostupných driverů na disku).

Gbit+sitova+karta+driver

Dockování .. vše OK! Oddockování a opět zpět .. vše OK! Super. Další dílek skládačky vyřešen.

Zbývají tři problémy, které přetrvávají a které ještě budu ladit, až najdu čas:

  • sytém mi při změně hlasitosti na displeji ukazuje vše, ale při změně jasu displeje nikoliv
  • minimalní jas displeje (mám LED) nejde nastavit na nižší úroveň, než kolik šlo v XP (s BIOSem jsem nehýbal) – nejde to ani přes manuální ovládání ani přes profil Power manageru
  • Power manager při kliknutí levým tlačítkem nenabízí profily – ty musím volit přes Fn+F3 nebo otevřím Power manager a tam ručně zvolit profil – toto asi bude vyřešeno novější verzí.

Problém Photoshopu také přetrvává, ale zdá se, že problém není ve Windows, ale v mé instalaci.

Pokud někoho napadne řešení výše uvedeného, ať se písne. Díky!

Tip: Pokud chcete mít zobrazování změny hlasitosti na displeji, je třeba ze stránek Lenovo s drivery pro Windows 7 nainstalovat dvě věci – System interface driver a Hotkey Features.

Update: driver stále zlobil – Windows z nepochopitelného důvodu občas změnil driver zpět na Intel. Takže jsem musel dohledat e1y6032inf na disku a ten smazat. Teď už mi Windows nahrávají přímo driver od MS. A musím pohlídat Windows Update.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky