ThinkPad T400s – má Express card slot nebo čtečku karet?

20. 7. 2009 | 0

Když jsem tady psal před časem o novém ThinkPadu T400s s obrázky, nikde nebyla úplně přesná zmínka o čtečce paměťových karet ani Express card 34 slotu.
Pokud jste si otevřeli dnešní videorecenzi T400s Tomáše Holčíka na živě.cz, všimli jste si, že zmiňuje čtečku paměťových karet. A v popisu, který se sem tam někde objevuje (ať již obecném popisu, nebo konkrétně modelu pro ČR), se objevuje i Express card 34 slot. Viz například možnosti upgradu T400s na ThinkPads.com. Takže jak to je?
Model T400s má na stejném místě vyvedený slot pro čtečku paměťových karet NEBO Express card slot 34. Bez možnosti záměny. Tedy co si koupíte, to tam máte a mít budete.

A teď to nejdůležitější. Model NSDCYMC, který je již skladem v ČR, má čtečku paměťových karet 5-in-1.

Co je lepší? Express card 34 slot nebo čtečka paměťových karet?
Každému bude vyhovovat něco jiného. Pokud máte čtečku, tak jedinou možností, a podle mne i tou nejlepší, je integrovaný WWAN (na modelu pro ČR je uvnitř, stačí vložit SIMku). Viz náš článek o WWAN.
Na druhou stranu do Express card 34 slotu můžete dát i onu zmiňovanou čtečku. Takže to dává více flexibility.

Ale Lenovo se rozhodlo takto. To, že 3G v ČR skoro nefunguje a kdekdo potřebuje různé 4G řešení, USB modemy apod. je věc našich chytrých operátorů, kteří prostě v ČR fungují „jinak“, než v západní Evropě.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky