K čemu je ten šroubek

22. 6. 2009 | 0

Když rozbalíte nový ThinkPad (až na řadu X), v malém igelitovém pytlíčku najdete šroubek. K čemu vlastně je?
Notebooky ThinkPad jsou vybaveny UltraBay slotem, do kterého můžete místo optické mechaniky vložit druhý disk nebo druhou baterii. Pokud ovšem tuto možnost nevyužíváte nebo tyto součástky nevyměňujete příliš často, můžete mechaniku uvnitř notebooku zamknout. Mechaniky i zmiňované disky a baterie se dají jednoduše ukrást. Nemusíte být zrovna na výstavě, na vysunutí mechaniky stačí krátký okamžik. Speciálně v případě pevného disku pak celá situace zamrzí.

Takže šroubek vmontujete do volné dírky na kraji notebooku – viz obrázek.
Šroubek je typu imbus, šroubovák již Lenovo nepřikládá v balení jako Ikea :-)

thinkpad+bottom

Tip: místo DVD mechaniky, disku a baterie je možno vložit do slotu pouze záslepku – pokud nepotřebujete žádné zařízení a naopak oceníte nižší hmotnost notebooku.

Tip: Nezapomeňte mít šroubovák po ruce (vědět, kam jste si ho odložili). Murphyho zákony platí stále – šroubovák nelze nalézt, když jej nejvíce potřebujeme.

Upozornění: vyvarujte se odtokových kanálků na spodní straně notebooku, můžete svůj ThinkPad nadobro zničit.

Aktualizace 5.8.2009: Od června 2009 se daný šroubek již nepřikládá k balení. Důvodem j, že minimum zákazníků to používalo, je to poměrně drahé (nezdá se, ale je to tak), eliminuje se další odpad (nejen šroubek, který většina zákazníků vyhodila, ale i ten plastový obal). Pro ty, kteří to potřebují, dají se objednat přes servid pod FRU 42X4676 pro T61/R61 a FRU 45N3853 pro T400/T500/W500.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky