100

Lenovo Tech World 2022: souhrn toho nejdůležitějšího

23. 10. 2022 | 0

Smartphone a notebook s rolovatelným displejem, důraz na metaverse nebo nový headset pro virtuální realitu. To a mnoho dalšího prezentovalo Lenovo na každoroční konferenci Tech World 2022. Vzhledem k pokračujícím covidovým opatřením proběhla celá konference již třetím rokem online formou.

Tech World není ani zdaleka jen o zařízeních, která by se měla hned dostat na trh, ale ukazuje nám, jakým způsobem Lenovo uvažuje, kam se budou technologie posouvat.

Zároveň firma stále více ukazuje, jak důležité pro ni jsou služby, software a celkově snaha jít nad rámec pouhého hardwarového výrobce. Osobně mě hodně zaujal způsob, jakým se Lenovo rozhodlo uchopit koncept metaverse.

Lenovo také oznámilo dlouhodobý cíl dosažení nulových emisí do roku 2050 a spolupráci s partnery na jeho dosažení.

Úvodní keynote již tradičně nezahájil nikdo jiný, než CEO Yuanqing Yang. Mezi dalšími speakery nechyběli ředitelé či přední osobnosti dalších technologických firem, jako Arvind Krishna, Pat Gelsinger, Lisa Su, anebo třeba Panos Panay. Nesměl ale také chybět prezident a CEO Formule 1, Stefan Domenicali. Již nějaký pátek je totiž společnost partnerem F1, kdy se stará o počítačový a softwarový background této akce.

Na to nejzajímavější se podíváme v samostatných článcích

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky