Legion5P 5

Lenovo Legion 5P: první pohled na pořádné dělo

10. 9. 2020 | 0

Nový notebook řady Legion má ambice oslovit zájemce o výkonný notebook nejen pro hraní her. Více v dnešním krátkém představení.

Lenovo Legion 5P nemůže cílit na nikoho jiného než jsou hráči počítačových her. Tím nechci říct, že jeho brutální výkon a to hlavně procesorový, nevyužije i někdo jiný, například editor multimediálního obsahu. Pojďme si tedy ukázat jaký první dojem na mne tento zajímavý stroj udělal.

Na vybalení jsem se těšil. Kartonová krabice sice nepodtrhuje určení zařízení, ale po otevření je notebook hezky zasazen do černého ochranného krytu, ze kterého se po otevření stylově vysune. V balení samozřejmě také najdete napájecí zdroj. Ten má dvě zvláštnosti. Překvapní výkonem celých 230 W, to se ale odráží na tom, jak moc je těžký. Řeknu vám, že těžší jsem ještě v rukou neměl. Parametry notebooku vám ale později napoví, že je to asi potřeba. Vzhledově se jedná o šedé zařízení, kterému dominuje logo Legionu. To je při zapnutí podsvícené.

Nyní něco k technickým specifikacím. Na papíře vypadají parametry opravdu úžasně. Jako srdce zde máme nový procesor AMD Ryzen 7 4800H (2,90 GHz, Max Boost až 4,20 GHz, 8 jader, 16 vláken, 8 MB Cache). Výkonu po této stránce bude dost. Operační pamět je o velikosti 8GB DDR4 3200MHz, ale předpokládám, že by většina lidí volila spíže vyriantu s 16 GB RAM. O grafický výkon se zde stará NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti 6GB, což by zde mělo být také dostačující, kdyby se našly i výkonnější varianty. Vše pak uvidíte na 15,6″ Full HD (1920 × 1080) WVA, anti-glare, 250 nitů, 120Hz displeji. Uvídíme jak na tom bude za slunečného dne, protože 250 nitů není žádný extra svítivý kousek. Paměti na data také není moc. V mém případě 512 GB m.2 NVMe SSD disk. To bude asi znamenat pár her a konec (možná doslova jeden pár, v případě větších titulů).

Z ovládacích prvků má hlavní slovo herní klávesnice, která by měla být na hraní přímo určená. Má příjemný zdvih, multibarevné nastavitelné podsvícení a funkce anti ghostingu, takže by se nemělo stát, že se bude ve hrách dít něco jiného, než sami chcete. Většina hráčů ale bude stejně používat nějakou externí. Touchpad je příjemně velký. Co se týče vstupů a výstupu, najdeme na levé straně jedno USB třetí generace a vstup na headset. Z druhé pak jen jedno další USB a vše ostatní je umístěno pěkně zezadu. Najdeme tam dokonce dnes už moc nevídaný konektor RJ45 na sítový kabel, dvě další velká USB, jedno USB-C, velký HDMI, konektor napájení a zdířku na zámek. Jsem zvědavý hlavně na výkon ve hrách, a na to, jak to bude s tepelným managementem. Více brzy v plné recenzi.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky