Lenovo Yoga AIO 7 27ACH6 foto 12

Lenovo Yoga AIO 7 27ACH6 (27″ AMD): první pohled

9. 5. 2022 | 0

K testu All-in-One počítače Lenovo Yoga AIO 7 jsem přišel takříkajíc jako slepý k houslím – přišla klasická nabídka produktů, které jsou k dispozici na zápůjčky, mezi nimiž bylo i toto AIO. Nijak jsem se na něj nesoustředil a napsal jen: „Pokud nemá nikdo jiný čas, klidně mi ho pošlete.“ No a k mému překvapení u mých dveří dvě hodiny na to zvoní Messenger, že pro mě má velkou krabici. Ale nebyl jsem z toho vůbec nadšený, prostě jen další AIO na test. Nechápejte mě špatně, koncept AIO, tedy – lidově řečeno – počítače v monitoru, se mi od první chvíle líbil (a třeba moji rodiče jej doma používají velmi rádi), ale od té doby, co jej Lenovo v Čechách zpopularizovalo, už na něm není nic zajímavého – za notebookem se už dnes taky neotočíte, pokud není vyloženě zajímavý. Už při vybalování ale bylo jasné, že jsem se mýlil…

Představení nových zařízení Lenovo Yoga, včetně Yoga AIO 7, zde.

All-in-One počítač Lenovo Yoga AIO 7 přijde ve velké krabici, ze které jej budete krkolomně vytahovat spolu s hromadou vystýlek, mezi nimiž najdeme taky krabici s kabely a krabici se setem klávesnice a myši. Když se vám jej konečně podaří vytáhnout a odstrojit, zjistíte, že není tak úplně běžný – podstavec počítače je masivní, kovový a velmi (zdálo by se, že až zbytečně) těžký. Podstavec má kloub, díky kterému je možné počítač naklánět. Od něj se až nahoru táhnou jakási bílá, designová záda, přičemž jejich spodní část integruje konektory a vypínač, na líci, směrem k uživateli, pak textilní překryv – podle všeho – reproduktorů.

Ale proč tolik komplikací? Proč to celé Lenovo neudělalo jednodušší? A hlavně – proč je to všechno tak těžké? Odpověď přijde rychle, když si všimnete, že levý spodní roh velkého 27″ displeje na vás ukazuje červeným proužkem gumy. Jako by vás vyzýval s ním něco udělat. Stačí jen mírný tlak a celá obrazovka se otáčí do vertikální polohy, obraz se automaticky otočí. Bez jakékoliv námahy. Ano, podstavec a záda zařízení jsou tak těžká, protože v sobě ukrývají mechanizmus, který toto snadné otáčení zajišťuje. A funguje skvěle – skutečně po vzoru původních notebooků Yoga s legendárními panty, které už dnes bereme jako samozřejmost. Abych nezapomněl zmínit displej – 27″ IPS panel má špičkové 4K rozlišení a 99% pokrytí barevného prostoru DCI-P3 včetně podpory HDR videa. Obraz vypadá prostě skvěle; myslel jsem si, že najít využití pro tak velkou plochu a rozlišení bude problém… není, věřte mi!

A k čemu že je otáčení displeje dobré? Pro běžné použití jej příliš užitečně nevnímám, pokud ovšem vyloženě nemáte důvod mít monitor ve vertikální poloze. Lenovo Yoga AIO 7 může ale sloužit také jako obrazovka pro další zařízení. Tablety a mobily můžeme připojit bezdrátově skrze aplikaci Lenovo Screen Share (k dispozici pro Android i iOS), kde se režim na výšku může hodit (kolikrát jsem se zlobil, když byl obraz z některých aplikací na televizi naležato). Další zařízení, jako notebooky, můžeme připojit přes USB-C konektor na boku, který nejen přenáší obraz, ale také energii pro napájení (bez problému můžete napájet pracovní notebook) a data (USB 3 porty na AIO se spojí s notebookem). Lenovo Yoga AIO 7 tak může sloužit všem doma – vám jako dokovací stanice a monitor, na promítání, jako multimediální centrum a taky na hraní.

Ano, Lenovo Yoga AIO 7 nabídne až AMD Radeon RX 6600M, což už není žádné ořezávátko a bez problému si na této grafice zahrajete i moderní hry v rozumných detailech (zvlášť, pokud nebudete trvat na 4K). Nikdy mě nenapadlo, že budu na AIO hrát, ale tady to skutečně možné je – AMD Ryzen 7 5800H s 8 jádry, 32 GB RAM a 8GB AMD Radeon RX 6600M jsou víc než důstojné komponenty na solidní herní seance. Ani chlazení není příliš hlučné, navíc má docela příjemný zvukový projev (silné šumění), a JBL reproduktory něco ozvučí.

Zatím za jediné zklamání považuji dodávanou klávesnici, která je designově sice úchvatná, ale psát se na ní moc dobře nedá – stisk je příliš těžkopádný, gumový a nejistý, neustále jsem dělal nedoklepy a musel přepisovat slova. Myš se ale celkem povedla – je příjemná do ruky a citlivá (ač nemá moc tlačítek). Podtrženo, sečteno: myš OK, klávesnice nic moc.

Více už brzy v recenzi!

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky