Legion M600 Wireless Gaming Mouse: recenze

15. 9. 2020 | 0

Po nedávné recenzi herní kombinace Lenovo Legion KM300 jsem mohl vyzkoušet i o úroveň vyšší herní periferii. Bezdrátová herní myš Lenovo Legion M600 nabízí dvouzónové RGB podsvícení, je symetrická (vhodná i pro leváky) a má skvělou výdrž baterie. Tolik v kostce, podrobněji v následujícím článku.

Parametry

Hned na začátek zmíním, že tvarově, velikostně i hmotností je myš téměř totožná s M300 z poslední recenze, Bezdrátová M600 je dokonce téměř o 10 gramů lehčí. Rozměry tedy 12,7 × 7 × 4,2 cm, váží 110 g, kapacita baterie činí 800 mAh, přičemž uváděná výdrž je až 200 hodin s možností rychlého nabití skrze USB-C. Maximální citlivost senzoru činí 16 000 DPI skrze optický snímač, maximální rychlost pohybu pak 400 IPS. Na těle najdeme 8 programovatelných tlačítek (včetně levého a pravého).

Používání a pocity

Již výše jsem zmínil, že konstrukce myši je téměř totožná s M300, která mi v poslední recenzi jako celek příliš nesedla. Již po pár hodinách používání M600 ale dostávám naprosto jiný pocit. Jako zásadní výhodu vnímám, že jde o bezdrátovou myš, tudíž nezavazí kabel samozřejmě pokud se myš nenabíjí a používání je tak mnohokrát příjemnější. Myš má tedy všechny vlastnosti jako levnější drátová verze: je lehká, krásně klouže po podložce, používá se moc příjemně. Bezdrátové připojení je naprosto bez problémů, přijímač je malý a nepřekáží. Pokud myš právě nabíjíte, tak kabel skutečně trochu zavazí, má odpor a s lehkou myší dokáže pohnout. Díky opravdu svižnému nabíjení ale stačí pár minut a myš vydrží zbytek dne bez dalšího zásahu.

Myš má ze spodní strany malou krytku, která drží na magnetu, pod ní je pak prostor na USB přijímač signálu. Magnet je malý, ale zase poměrně silný, určitě se vám nestane, že by krytka nechtíc při práci či hraní jen tak vypadla nebo překážela. Ze spodní strany jsou také ruční přepínače. Zde si lze nastavit připojení přes Bluetooth či bezdrátový přijímač, případně oboje vypnout (např. při hraní s kabelem). Myš při bezdrátovém připojení přejde po chvíli neaktivity do úsporného režimu a rozeběhne se až po dalším pohybu.

Tlačítka ve spodní části (pod zmíněnou krytkou) mají předdefinované funkce. Větším z nich se mění citlivost, menším se zapíná a vypíná podsvícení. Za tlačítky se ještě nachází indikační dioda nabíjení. Vše lze samozřejmě nastavit v softwaru Legion, kde je možností mnoho, jak už pro programování tlačítek, tak volbu barev podsvícení. Podsvícené je kolečko a logo v zadní části, každé z nich lze ovládat sólo.

Výdrž baterie je skvělá, po dvou týdnech normálního používání se myš nevybila ani jednou, a to i přes to, že se na kabelu nabíjela pouze první den. Společně se stylovým designem, příjemným držením v ruce a celkovým pocitem z používání mě myš poměrně překvapila. Stejně jako u minulého testu zde, jako hráč MMOPRG, postrádám pár programovatelných tlačítek navíc, ale není to něco, proč bych myš zavrhoval. Opět jsem sám sebe utvrdil v tom, že bezdrátové periferie jsou mnohem pohodlnější a příjemnější na používání.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky