Lenovo ThinkPad 25: retro ThinkPad se oficiálně stává skutečností!

5. 10. 2017 | 23

Lenovo ThinkPad 25 je ztělesněním 25leté historie značky ThinkPad. Přinášíme první oficiální fotografie nového výročního notebooku.

Lenovo Unboxed: ThinkPad Anniversary Edition 25

We revive our unscripted video series to take a close (and, as always, long-winded) look at an ultra-modern 2017 laptop that pays homage to ThinkPad’s proud past. Pro tip: go to the 5:45 mark if you want to skip some banter and see the darn thing. Learn more here: https://www.Lenovo.com

Je to tady! Dlouho očekávaný projekt tzv. „retro“ ThinkPad se stal skutečností. Výroční model se dnes po mnoha dikusích a dohadech oficiálně dostal na světlo světa.

Výroční model notebooku vychází v rámci podtržení 25 let historie značky ThinkPad. Výroční ThinkPad tak přináší prvky původních modelů, např. sedmiřadou klávesnici s originálním rozložením. Ta se naposledy objevila ve ThinkPadech z modelové řady pro rok 2011, ale i ta přímo vycházela z prvních ThinkPadů, které se poprvé objevily na trhu v první polovině 90. let. To připomíná také upravené logo ThinkPad, jehož trikolora odkazuje na původního výrobce ThinkPadů, společnost IBM. Společnost Lenovo od ní převzalo ThinkPady v roce 2005.

Lenovo ThinkPad 25 na první pohled zaujme svým vzhledem, původní klávesnice notebooku propůjčuje „retro“ vzhled. Dochází tak k prolnutí původního konceptu s moderním notebookem dnešní doby, tedy mobilního počítače s výkonným hardwarem, nejnovějšími komponenty, který si ponechává léty prověřené ovládací prvky, decentní vzhled a zvýšenou odolnost. Na českém Lenovo Blogu se budeme ThinkPadu 25 samozřejmě nadále věnovat.

Pokud máte zájem o historii ThinkPadů obecně, můžete se ponořit do našeho obsahu na toto téma: jak do našeho retro seriálu, tak přímo recenzí některých starších modelů, které jsme pro vás otestovali.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky