Retro ThinkPad: stále naživu

21. 6. 2017 | 6

Jsem si jistý, že si spousta lidí všimla nedávných úniků ohledně iniciativy Retro ThinkPad, kterou jsem zahájil před necelými dvěma roky. Mluví se o poměru stran displeje, rozlišení, klávesnici, ceně a o mnohém dalším. Plamen spekulací ještě rozdmýchal Christian Teismann (výkonný lídr komerčního segmentu Lenovo), když projekt zmínil během akce Lenovo Transform v New Yorku. (Původní příspěvek ohledně Retro ThinkPadu si můžete přečíst zde.) Odezva ze sociálních sítí byla ohromná.

Vím, že už je to nějaký čas, co jsem o konceptu naposledy hovořil, Lenovo se však záměrně rozhodlo o tématu prozatím pomlčet. Kriticky jsme zkoumali a hodnotili možnosti technické proveditelnosti, dostupnost displejů, ale také obchodní případ jako celek. Lenovo nikdy nerado šířilo podrobnosti ohledně doposud neoznámených produktů. A Retro ThinkPad nebyl považován za výjimku z této firemní politiky.

Nyní se ale zdá, že je Retro ThinkPad přecijen venku. Je proto několik věcí, které mohu potvrdit. Ano, Lenovo připravuje speciální edici ThinkPadu jako součást oslav jeho 25. výročí. Cílí na nadšence a fanoušky, kteří byli tak laskaví a sdíleli s námi své názory, jak by takový notebook měl vypadat. Jako s jakýmkoliv jiným produktem i v tomto případě existují technická a finanční omezení, ale myslím si, že výsledek, ke kterému jsme došli, je velmi působivý. Tento produkt ztělesňuje mnoho vlastností, které lidé žádali.

Má úšasný pogumovaný povrch, tři čepičky TrackPointu a klávesnici, pro kterou by jeden zemřel. Hrdě jeden takový budu používat. Přesnou cenu a dostupnost ještě nemáme hotovou, ale můžete si být jisti, že to nebude 5 000 dolarů! Ani nevím, odkud se tato fáma vzala. Rád bych řekl víc, ale prozatím nemohu.

Měl jsem v ruce raný vývojový hardware, zapnul jsem jej, podíval se na displej a dokonce na něm i psal. Těm, kdo jej viděli, na tváři vykouzlil úsměv. Mějte, prosím, trpělivost, vše se dozvíte. Projekt žije!

David Hill

Zdroj: Oficiální blog Lenovo, David Hill

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky