Lenovo Yoga Slim 6-05

Lenovo Yoga Slim 6i 14 Gen 8: první pohled (CES 2023)

9. 1. 2023 | 0

Zařízení, zvláště pak notebooky, z rodiny Yoga jsem měl vždycky rád. Dalo by se říct, že ze všech „consumer“ (spotřebních, tedy nefiremních) produktů mi přišly asi nejatraktivnější (snad až na Lenovo Legion kterým se – zatím – bohužel vyhýbám). K tomu jsem navíc dlouholetým příznivcem lehkých a tenkých, zvláště 14- a 13palcových notebooků. Když se tak objevila šance otestovat nový prémiový notebook Lenovo Yoga Slim 6 představený na CESu 2023, neodmítl jsem.

Už z kompletního názvu produktu, tedy Lenovo Yoga Slim 6i 14 Gen 8 (neboli 14IAP8), můžeme odvodit, co alespoň rámcově tento model nabídne. Díky tomu, že je v rodině Yoga, se bude jistě jednat o nadstandardně dílensky zpracovaný stroj. Slim pak značí lehké a tenké provedení. Řada 6i nám říká, že se jedná o vyšší střední třídu. Nabídne 14″ displej s 12. generací procesorů Intel Core. Notebook si přesto schoval pár trumfů, kterými výrazněji zaujme. Pojďme se na něj podívat v prvním pohledu!

Upozornění: Testovaní vzorek byl předprodukční, nefinální kus v mezinárodní anglické verzi. Některé z neduhů, které budu v článku popisovat, se nemusí na finálních kusech z volného prodeje projevovat. České verze budou pak samozřejmě mít české rozložení klávesnice.

Balení nepřineslo nic významně zajímavého – černá krabice s rudým logem YOGA ale vypadala zajímavě. Uvnitř jsem pak našel samotný notebook, USB-C nabíječku a nezbytné dokumenty. To zajímavé tedy mělo přijít – vybalení notebooku…

Po uchopení do ruky je Yoga 6 Slim především tenkým notebookem, nikoliv nezbytně nejlehčím. Nicméně celokovové zpracování za to rozhodně stojí! Notebook měl v mém případě kovově tmavší šedou barvu (Stotm Grey), na víku se lesklo elegantní logo YOGA a v druhém rohu „štítek“ Lenovo. Kromě toho má notebook tenké, pozvolna zaoblené linie s ostře řezanými hranami. Celkově působí vážně elegantně a stylově.

Potěšilo mě, že se víko displeje velmi dobře otevírá, s trochou cviku lze otevřít i jednou rukou, napomáhají tomu nejenom jemné a plynulé panty, ale i výstupek na horní hraně víka, ve kterém se schovávají komunikační nástroje (kamera s mechanickou krytkou, infračervený zářič pro odemykání obličejem a mikrofony).

Vyloženou lahůdkou je pak samotný displej. V testovaném kousku jsem našel 14″ (IPS, ale velmi vysoké kvality) displej s poměrem stran 16:10, vysokým rozlišením 2 880 × 1 800 bodů, 10bitovou barevnou hloubkou, nadstandardním jasem 400 nitů, HDR (Dolby Vision) a 120Hz obnovovací frekvencí. Výsledek? Ostrý obraz, syté barvy, opravdu vynikající kontrast, ale hlavně úžasně plynulé zobrazení, které jsem si po celou dobu používání opravdu užíval. Potěší automatická regulace jasu a vyloženě příjemné jsou senzory, které vás nejen přihlásí, ale taky zjišťují, zda jste u notebooku a automaticky aktivují a zhasínají displej. Čtveřice reproduktorů (dva vedle klávesnice, dva na rubu základny) hrála příjemně – podpořená Dolby Audio, samozřejmě.

Dodám ještě, že mě vyloženě potěšila klávesnice – už dlouho se mi na konzumním Lenovu tak dobře nepsalo, mělký stisk vůbec nevadil, klávesnice měla příjemný zvuk i stisk a já psal bez překlepů. Velký touchpad pak taky nezklamal, citlivost byla bezproblémová, skleněný povrch na jedničku.

Konektorová výbava pokrývala vše potřebné, místo si v těle našlo plnohodnotné HDMI i USB, nechyběl Thunderbolt ani 3,5mm jak, nabíjení probíhá přes USB-C, výdrž na jedno nabití rovněž nebyla marná – v nižší zátěži a sníženým jasem až 10 hodin. Zaujalo mě ale, že – po vzoru moderních zařízení – se Yoga Slim 6 nevypíná. Když zavřete víko displeje, dioda zařízení stále svítí a, předpokládám, notebook stále přijímá maily a podobně, přičemž je stále připraven na okamžitý start, když jej otevřete. Nevýhodou samozřejmě je, že zařízení spotřebovává malé množství energie, i když je „vypnuté“ – nechám na každém, ať si zváží, zda je to dobře, nebo špatně. Dva tiché ventilátory pak zajistí bezproblémové chlazení.

To by na první pohled stačilo. Pokud máte otázky, ptejte se v diskusi pod článkem!

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky