Lenovo Yoga Slim 7 Pro foto 01

Lenovo Yoga Slim 7 Pro 14ACH5: první pohled

26. 7. 2021 | 0

Zazvonil telefon a já dostal nabídku otestovat poměrně horkou novinku na českém trhu – 14″ prémiový notebook Lenovo Yoga Slim 7 Pro 14ACH5, který se pyšní kovovým provedením, elegantním designem, tenkým tělem, velmi solidní hardwarovou výbavou postavenou na platformě AMD Ryzen (Zen 3) a také vynikajícím displejem.

Po pár hodinách, které jsem s notebookem strávil, se podělím o první dojmy…

Balení

Balení Yogy Slim 7 Pro odpovídá jiným prémiovým notebookům značky. Poměrně útlá kartonová krabice mate tělem, protože uvnitř najdeme vystýku, nabíječku a druhou, tentokrát designovou krabičku, která už skrývá samotný notebook. Ten je zabalený v jemné kapse z netkané textilie – to aby se cestou k vám nepoškrábal.

První pohled a dotyky

Testovaný kousek dorazil v čistě kovové, stříbrné barvě. Povrch je pískovaný, takže se neleskne, tvary jsou spíše ostřeji řezané, což designu přidává určitý punc profesionality. Celé tělo je kompletně z kovu (hliníku), který notebooku dodává opravdu solidní tuhost – víko displeje nepovolí vůbec, základna se jen mírně prohýbá. Magnety, které drží víko displeje zavřené, jsou ale silnější, než by bylo záhodno, a tak je jeho otevírání občas boj, i přes výstupek webové kamery, který jinak otevírání usnadňuje.

Notebook je velmi kompaktní, čemuž přispívají i extrémně tenké rámečky 14″ displeje s poměrem stran 16:10, tenký a objektivně lehký (cca 1,3 kg).

Displej a zvuk

Displej vás uchvátí. Vážně, je opravdu výborný. V testované konfiguraci jsem dostal ten lepší, 2,8K IPS panel (2 880 × 1 800 bodů) s jasem 400 nit (takže i práce za silnějšího okolního světla je možná), 100% pokrytím barevného prostoru sRGB, podporou HDR (Dolby Vision), ale také 90Hz obnovovací frekvencí, která ještě zvýší plynulost zobrazení – poznáte to okamžitě (je ale třeba aktivovat v nastavení systému, z výroby přijde notebook přepnutý na klasických 60 Hz).

Zvuk se povedl taky – dvojice reproduktorů Harman odvádí svou práci znamenitě. Na čtyřreproduktorové notebooky samozřejmě nemá, jejich projev je ale přesto velmi příjemný, vyvážený a hlasitý (čemuž jistě přispívá rozšíření Dolby).

Milým přídavkem je – pro řadu Yoga Slim 7 Pro standardní – IR kamera, která spolupracuje s Windows Hello a dokáže vás přihlásit do Windows, jen co si sednete k počítači. Kvůli tenoučkým rámečkům celý modul webkamery mírně vystupuje nad displej, čímž vytváří mírný výstupek v horní hraně, který, jak jsem zmínil, usnadňuje otevírání víka.

Další dojmy

Trochu mě překvapila konfigurace, na základě které si myslím, že notebook cílí na náročnější uživatele, kteří hledají – samozřejmě – reprezentativní, výborně zpracované zařízení s vysokým výpočetním výkonem (tedy „nechci na nic čekat“), ale nejsou to ku příkladu hráči her, neboť Yoga Slim 7 Pro umí nabídnout velmi vysoký hrubý výkon díky až osmijádru AMD Ryzen 9 5900HX (Zen 3), ten podpoří 16 GB RAM a rychlý, 1TB SSD disk, ale grafický čip je „jen“ integrovaný, takže moderní hry si zahrajete na nízké, maximálně střední detaily (jen ne v nativním „2,8K“ rozlišení) – integrovaný Radeon bude ale pořád znatelně lepší volba než integrované jádro Intel.

Na to, že notebook nabízí 45W procesor s osmi jádry, si zatím nemohu stěžovat na výdrž na baterii, která se – dle ukazatele ve Windows – v závislosti na použití pohybuje mezi 5-11 hodinami (při běžné práci se ustálí spíše u horní hranice). Uvidíme po delším testování, ale zatím jsem mile překvapen.

Závěr

To je pro dnešek z prvního pohledu vše, více se dozvíte za pár týdnů v recenzi. Kdyby vás něco konkrétního zajímalo, určitě se zeptejte skrze komentáře níže, rád to doplním do recenze.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky