Lenovo Legion Armored Backpack II

Lenovo Legion Armored Backpack II 17″ – počítačová herna na cesty (Recenze)

25. 5. 2021 | 2

K notebooku se vždy hodí i nějaká ta taška či batoh, který poslouží krom přenášení i jako ochranný obal, když máte malé, tenké a hlavně lehké ThinkPady tak můžete notebook s trochou nadsázky schovat mezi papíry, ale co s něčím větším a těžším? No a pokud máte větší notebook, jako třeba 17″ Lenovo Legion 5 a chcete ho přenášet i napájecím zdrojem jaký je k němu dodávaný a nějakým tím příslušenstvím (aspoň myš), tak se rozhodně bude víc hodit batoh než taška přes rameno. A pokud k notebooku přidáte nějaké další věci ať už další příslušenství a nebo něco na zub, tak se bez pořádnýho „báglu“ prostě neobejdete.

Vzhled a zpracování

Batoh podobně jako notebooky Lenovo Legion zaujme účelným a téměř až minimalistickým designem, ne že by byl malý, ale rozhodně nepřekypuje všemožnými nesmysly.
Provedení je jednobarevné a to celé černé, většinu povrchu tvoří nepromokavá látka, výjimku tvoří krycí skořepina přední kapsy, která je z pevnějšího materiálu a svým vzhledem imituje uhlíkové vlákno, tento kryt je taky prakticky jedinou částí, která na první pohled, nápisem „LEGION“, ukazuje příslušnost k rodině herních počítačů a příslušenství, dále pak drobná loga na držátkách jezdců zipů, kde nepůsobí nijak nepatřičně  spíše naopak.
Kromě látky a pevnější skořepiny je batoh na spodku přední části krytý umělou kůží, což vidím jako dobrý nápad, protože zkušeností s batohy, kterým se prodře látkový spodek mám víc než dost.
Klasikou, která nikoho nepřekvapí je tvarovaný síťovaný povrch zádové části batohu a stejná větrací síťka i na vnitřní straně ramenních popruhů zajišťující větrání a příjemné nošení. Zajímavostí ovšem je malá kapsa, předpokládám, že na cennosti, umístěná právě ve spodní části zádové oblasti mezi spodními úchyty popruhů.
U popruhů se ještě zastavím, protože za zmínku stojí hrudní pásek se sponou ke spojení ramenních popruhů, aby se při delší chůzi či hůř – běhu neposouvaly, nepadaly a nedřely majitele do ramen. Dalším dobrým nápadem, který rozhodně využiju častěji je ucho nebo chcete-li madlo pro přenášení batohu v jedné ruce. Asi si říkáte co je na něm tak extra, že o něm píšu… Patří to mezi drobnosti, které ani tak nezvýší pohodlí při nošení jako životnost batohu, protože tyto ucha jsou obvykle přišita k tělu batohu, kde v kombinaci s váhou přenášených věcí způsobí, že se látka batohu začne trhat. Zde máme ucho přišité k ramenním popruhům, tedy k části batohu, u které se s zátěží musí počítat, takže se dá předpokládat, že nošení v ruce nezpůsobí žádné poškození.

Co se týká preciznosti zpracování, tak nemám co vytýkat, všechny švy drží jak mají, nikde nekoukají volné nitě, zipy jdou hladce… No zase na druhou stranu, u batohu za 2000Kč by byla opravdu ostuda, kdyby něco vytknutí bylo. No něco by se možná našlo a to váha, protože někomu by k notebooku s příslušenstvím mohla další zátěž, konkrétně 1,6kg, připadat moc.

Kapsy velké, kapsy malé a nějaké i skryté

Batoh na notebook bez většího množství kapes a přihrádek je celkem na nic, tady bych řek, že je jich akorát. Začnu tou skrytou, kterou jsem již zmínil, a nad kterou když uvažuju, jak bych se do ní coby zloděj dostával, tak mi ani přecpaný autobus nepřijde jako dostatečná příležitost pro vybrání takto umístěné kapsy. Těžko se ovšem odhaduje co udělá použití kapsy s pohodlím při nošení batohu. Ale zpět k pořádným kapsám.
Nejdůležitější je samozřejmě ta na notebook, je umístěná úplně vzadu, nejblíž k zádům, zadní stěnu má měkčenou pěnovými výstupky a pohodlně se do ní vejde 17″ Lenovo Legion 5. Zajímavostí a opravdu dobrým nápadem je, že tato kapsa nedosahuje až na dno batohu, ale končí pružnou látkou, která brání poškození notebooku při nárazu zespodu. Na přední stěně této kapsy je ještě menší kapsička, dle symbolu asi na tablet. Nejsem sice zastánce ukládání dvou zařízení těsně u sebe, ale řekl bych, že polstrování je dostatečné, aby nedošlo k poškození.

Prostřední kapsa je nejprostornější a slouží k uložení příslušenství od napájecího zdroje až po sluchátka, k čemuž má i vyhrazené vnitřní kapsy. Na první pohled budí dojem, že by se mohla vejít i helma na virtuální realitu, ale bohužel zůstalo jen u dojmu, byť jen o kousek. V souvislosti s touto kapsou musím upozornit na možný problém s vypadáváním drobností. Při plném rozepnutí zipu hrozí, že malé předměty jako USB disky mohou propadnout mezerou mezi dnem a pruhem látky, který brání, aby se kapsa úplně vyklopila. S přihlédnutím k množství vnitřních kapes na drobnosti to nepovažuju za závadu, dolů prostě patří zdroj, kabely atd. no a drobnosti do kapsiček.

Přední kapsa, krytá tvrdší skořepinou, napovídá, že i v případě herních notebooků a příslušenství k nim se hledí na univerzálnost. Vnitřní rozdělení totiž zahrnuje přihrádku na tužky, mobil a třeba i razítka, úplnému odklopení(a poškození zipu) opět brání látkové zarážky. A to by asi mohlo být všecko, vlastně ne, málem bych zapomněl, na pravé straně batohu je malá kapsička se síťkou, která slouží jako držák na lahev s pitím.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky