Lenovo ThinkPad L380: první pohled

19. 11. 2018 | 4

Krátké seznámení s dostupným ThinkPadem L380: rychlé dojmy, pocity, základní informace.Po krátké odmlce se mi do rukou dostal další ThinkPad 80. řady, tentokrát jde o 13palcový základní (a tedy dostupnější) ThinkPad L380. Předesílám, že české zastoupení Lenovo mě vyzbrojilo předprodukčním zařízením a navíc v konfiguraci, která se u nás prodávat nebude (podobně jako v případě ThinkPadu E580).

První dojmy jsou veskrze kladné. Tělo je kompaktní a působí dobrým dojmem, jak jsme i u levnějších ThinkPadů veskrze zvyklí. Jedinou výraznější výtku směřuji k prohýbání základny, pokud na ni vyvinete větší tlak. Notebook je docela zajímavý i esteticky, stříbrná varianta si jistě najde své příznivce. Naopak se mi příliš nelíbí široké rámečky okolo obrazovky. Módní trendy vem čert, 14palcová obrazovka by se sem ale vměstnala.

Ovládací prvky nikterak nepřekvapí. Klávesnice je pohodlná s příjemným tvarováním kláves, píše se na ní dobře. Stále platí, že mechanikou a odezvou patří na špičku. Doplňuje ji klasicky přesný TrackPoint, většina lidí ale nejspíš sáhne konzervativně po dotykovém trackpadu.

13,3palcová obrazovka také nepřekvapí. Ačkoliv má IPS panel docela příjemné nastavení barev a FullHD rozlišení je dostačující, nemá právě nejvyšší svítivost. Alespoň je matný, rovněž jsem dosud nezaznamenal problikávání zapříčiněné PWM regulací.

Notebook je osazen postarším procesorem Intel Core i3-7130U s 16 GB operační paměti. Pokud pomineme fakt, že to je „z továrny“ docela legrační kombinace, takový model není ani na českém trhu k sehnání. Zajímavější tak mohou být spíš výsledky testu M.2 SSD disku SanDisk X400 se 120 GB paměti, ten se totiž na českém trhu objevit může.

Konektorová výbava mě nechává trochu v rozpacích. Pokud vás zajímá notebook s podporou klasických dokovacích stanic, i bez čekání na recenzi lze říct, že ThinkPad L380 není právě pro vás (ani jeho konvertibilní sourozenec s přídomkem Yoga). Dříve byly modely řady L vždy vybaveny konektorem pro připojení dokovací stanice, u modelu L380 se budete muset spokojit s řešením přes USB-C. Ovšem nechybí nic podstatného.

Takové jsou mé první dojmy. Více se o ThinkPadu L380 dočtete již brzy v očekávané recenzi.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky