Práce s Lenovo Yoga Book

26. 1. 2017 | 3

Zařízení Lenovo Yoga Book jistě neušlo vaší pozornosti, ale asi si říkáte, k čemu je dobré a jak bych ho vlastně používal. Přesně od toho tu máme dnešní článek, který vám ukáže několik praktických použití tohoto stroje.

Mapy

Díky předinstalované aplikaci Mapy můžete velmi snadno kreslit do mapy, měřit vzdálenost nakreslené trasy, a dokonce i upravené mapy sdílet, například přes Facebook. Jediné, co pro to musíte udělat, je vytáhnout dotykové pero, spustit aplikaci mapy a přepnout dotykovou plochu na režim pro kreslení. To je vše. Pak už stačí nakreslit trasu, označit důležité body a nechat si spočítat, jak daleko to vlastně je.

Úprava fotografii

FHD IPS displej Yoga Book přímo vybízí k úpravám fotek. Na základní úpravy můžete použít aplikaci Fotky, kterou najdete v zařízení hned po jeho prvním spuštění. Umožní vám vylepšit fotky pomoci několika přednastavených filtrů. Dále není problém fotku oříznout nebo upravit horizont. Všechny změny vidíte okamžitě a při úpravách můžete dobře využít dotykový displej.

Matematika

Používáte notebooky nebo „konvertibly“ ve škole pro tvorbu zápisků? Pokud ano, jistě se vám několikrát stalo, že třeba matematické vzorce jdou velmi špatně psát. Ale díky zařízení Yoga Book a programu Matematika se vám to již nestane. Stačí jednoduše zapsat daný matematický vzorec třeba do OneNote. Poté je to již jen otázka několika kliknutí převést daný vzorec do digitální podoby. Matematický vzorec řekne někdy více než desítky slov, proto se podívejte na video, jak je jednoduché ho zapsat.

Poznámky

Když použijete základní prohlížeč Edge, je tvorba poznámek na internetových stránkách jednoduchá jako facka. Potřebujete jen na dané stránce kliknout na ikonku poznámky. Poté můžete například jen prstem označit danou oblast, ke které chcete dopsat poznámku. Poznámku lze dále upravovat a používat, jak je libo. Pokud potřebujete vybrat oblast přesněji, můžete také použít myš a označit vše, co potřebujete.

Převod psaného textu

Pokud máte raději psaní rukou než klikání do klávesnice, jistě vás potěší možnost převést psaný text do digitální textové podoby rychlostí blesku. Stejně jako na mobilním telefonu vám většina klávesnic nabídne slova, které jste asi měli na mysli, stejně tak to funguje tady. Takže dělat si poznámky, například ve škole, rovnou do notebooku, je nyní snadné a to i v případě, že neovládáte psaní všemi deseti.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky