Některé ThinkPady X220 nedetekují mSATA SSD – řešení

19. 7. 2011 | 0

U některých ThinkPadů X220 a X220 Tablet se objevil problém s tím, že nedetekují SSD disky dodatečně připojené přes mSATA (miniPCI-E) port coby součást RapidDrive dle nejnovější specifikace Enhanced Experience 2.0. O problému se již ví a existuje řešení. Více v krátkém příspěvku.

Problém nastává pouze u některých konfigurací X220, které mají jsou “WWAN-ready”, tedy mají přípravu pro 3G modem (WWAN adaptér, v ČR by se mělo jednat o všechny konfigurace), nebo jsou 3G modemem již vybaveny – po vložení mSATA SSD disku jej BIOS (resp. UEFI) z nějakého důvodu zakáže, a tak jej není možné použít. Původní domněnkou bylo, že se problém týká pouze modelů s Core i7, které jsou vybaveny USB 3.0, ukázalo se však, že se jedná o globální chybu.

Problém byl nahlášen skrze diskusní fóra Lenovo (pro anglicky mluvící více zde) a v současné době již existuje BIOS verze 1.18, který problém řeší a povolí mSATA disk na všech X220. Momentálně prochází interním betatestováním a měl by být oficiálně veřejně vypuštěn do konce měsíce (července) klasicky skrze ThinkVantage System Update, případně jej samozřejmě budete moci stáhnout přes web podpory Lenovo.

 

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky