IMG 20200121 115445

ThinkBook 14-IML: první pohled

23. 1. 2020 | 0

Po 13″ prémiovém modelu 13s se dnes v prvním pohledu podíváme na 14″ variantu klasického ThinkBooku 14.

Tento notebook jsem si vybral do testu záměrně, protože delší dobu plánuji pořídit si něco menšího, než je klasická 15,6″ potvora, ale zase 13″ kolibřík se mi zdál celkem dost málo.

V testu mám tedy ThinkBook 14-IML (barva mineral grey) v následující konfiguraci:

  • Procesor: Intel Core i5-10210U 10. generace
  • Paměť: 12 GB DDR4-2666
  • Pevný disk: SSD 256 GB
  • Grafická karta: Integrovaná Intel UHD Graphics 620
  • Displej: 14″ 16:9, 1 920 x 1 080 bodů, 157 bodů na palec, IPS, matný

Notebook na mě zapůsobil při rozbalení velmi slušně. Možná více hmotností než vzhledem. Tenhle menší notebook váží 1,5 kg, což se papírově nezdá, ale pokud notebook vezmu do ruky, tak mi přijde na tak malé tělo celkem těžký. Je to zřejmě tím, že šasi je vyrobeno převážně z kovu s dodatečnými plastovými výztužemi, víko displeje ke pak kompletně hliníkové (což je rozdíl oproti 15″ modelu, který je naopak převážně plastový). Pohledově notebook jinak vypadá velmi precizně zpracovaný a působí elegantním dojmem. Svou velikostí nijak nezabírá moc místa v brašně, a proto je ideální volbou pro cestování.

Co se týče displeje a klávesnice, tak obojí zatím hodnotím na jedničku. Kolem displeje je jen malý rámeček, takže notebook není zbytečně veliký, kvalita viditelnosti a podání barev mne docela překvapila a opravdu je to parádní. Nahoře na víku je kamera, která se dá jednoduše zakrýt (ThinkShutter), což hodnotím kladně, pokud patříte mezi lidi, co se nechtějí ukazovat kdykoliv na kameře, tak zakrytí kamery vyřešíte velice snadno a vaše soukromí zůstane uchráněno. Po obou stranách kamery jsou pak ještě otvory s mikrofony pro zachycení vašeho hlasu.

U klávesnice se také nachází čtečka otisků prstů zabudovaná do tlačítka pro zapnutí a – ač vypadá jako by tam nebyla – tak funguje perfektně, přečetla mi otisky pokaždé bez chybičky, efektně svítí zeleným světlem, pokud je potřeba ji použít. Klávesnice má několik úrovní podsvícení a píše se na ní celkem pěkně. Protože má malý zdvih, tak je psaní velice příjemné a snadné.

Konektorová výbava se zdá obvyklá, jen trošku zamrzí starší typ nabíjecího konektoru, zde bych očekával už USB-C (ačkoliv jedno USB-C na boku podporuje nabíjení, pokud máte doma vhodnou nabíječku). Dále mě pak překvapila hodnota výdrže baterky, kdy mi při nabití hlásil notebook, že vydrží 12,5 hodiny. Celkově bych notebook hodnotil velmi pozitivně a uměl bych si ho představit jako svůj pracovní nástroj.  Více se pak dočtete v plné recenzi.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky