09 Thinkbook Plus Hero A Cover Pen

CES 2020: ThinkBook Plus se dvěma displeji

10. 1. 2020 | 0

Protože si s ThinkBooky, stylovými notebooky na práci, nemůžeme dát pokoj, dnes se zaměříme na novinku z CESu 2020 – ThinkBook Plus, který nabízí dva displeje a pero!

Další články o veletrhu CES 2020 můžete sledovat zde.

Lenovo nás novinkami z Las Vegas kvalitně zásobilo, my se jimi proto postupně prokousáváme. V dnešní části našeho (zdánlivě nekonečného) seriálu, kterému mezi zasvěcenými říkáme CES 2020, se podíváme na velmi zajímavý přírůstek do rodiny ThinkBook, a sice ThinkBook Plus, u kterého se Lenovo rozhodlo, že pro moderní profesionály v notebooku prostě jeden displej nestačí a přidává i pero k dobru.

ThinkBook Plus: když chcete být pořád v obraze

Přiznám se, že s ThinkBookem Plus u mě následoval podobný názorový vývoj jako s klasickými ThinkBooky – když jsem v rychlosti o víkendu prolétával tiskové zprávy k CESu 2020 a zahlédl koutkem oka ThinkBook Plus, významně jsem se plácal po čele s myšlenkou, jakou že to ptákovinu Lenovo ve snaze být originální vymyslelo. Když jsem se do tiskové zprávy začetl a odfiltroval tradiční marketingový a PR balast, začal jsem velmi rychle měnit názor a naopak zpětně musím říct, že se moc těším, až si budu moct zařízení vyzkoušet, protože má velký potenciál!

ThinkBook Plus je 13″ notebook klasické konstrukce, vycházející z ThinkBooku 13s (který se mi velice zalíbil a moc rád jsem jej denně používal celé tři týdny), který se do elegantního a stylového, hliníkového provedení typického spíše pro notebooky na doma snaží vtisknout funkce pracovních notebooků, jako je plnohodnotný BIOS s pár vychytávkami, zabezpečení podpořené fyzickým bezpečnostním TPM čipem nebo čtečkou otisků prstů s diodovou indikací vestavěnou ve vypínacím tlačítku, standardizovaná konektorová výbava, krytka webové kamery nebo vyhrazené klávesy pro ovládání VoIP hovorů na klávesnici.

Nad to ale přidává taky celou paletu multimediálních či vyloženě uživatelsky zaměřených funkcí, a tak nepřekvapí Full HD IPS displej s podporou HDR Dolby Vision nebo kvalitní reproduktory Harman.

Klíčovou novinkou je ale druhý 10,8″ displej typu e-ink na vnější straně víka displeje, stejný jako např. v Yoga Booku nebo čtečkách elektronických knih, který funguje de facto jako běžný papír, může být neustále aktivní a nespotřebovává energii. Displej je navíc dotykový, s notebookem dostanete také pero Lenovo Precision Pen. Pokud si teď klepete na čelo, ještě chvilku vydržte. Představte si totiž, že zavřete notebook a máte před sebou zápisník s perem. Můžete číst elektronický dokument, aniž by se vám displej vypnul, spotřebovával energii nebo vás tahal za oči podsvícením, můžete také pořizovat poznámky ze schůzky (a následně je ukládat do OneNote) nebo anotovat otevřený dokument. Displej také dokáže zobrazovat notifikace, které odbavíte bez otevření víka. To třeba mně zní jako skvělý nápad a jsem zvědavý, jak se jej Lenovu podařilo realizovat (dle zkušeností z Yoga Booku ale věřím, že dobře)!

13″ notebook se dvěma displeji ThinkBook Plus bude dostupný od března 2020 za cenu startující na 1 199 USD (cca 38 000 Kč).

Příslušenství ThinkBook

Když už si ale pořídíte unikátní ThinkBook Plus, určitě jej nechcete jen tak. Proto Lenovo představilo ještě dvě značková příslušenství – cestovní pouzdro (sleeve) a tichou myš.

Pouzdro ThinkBook Plus Sleeve je určené přímo pro ThinkBook Plus, kterému přesně padne. Jedná se o lehké a tenké pouzdro, které pojme notebook a díky vystýlce ochrání čelní e-ink displej proti běžnému poškození poškrábáním či před oděrkami. Pouzdro taky nabídne pohodlné magnetické zavírání.

Druhým představeným příslušenstvím je ThinkBook Bluetooth Silent Mouse, což je bezdrátová Bluetooth myš s tichými spínači v provedení na cesty. Myš umožňuje přizpůsobit si citlivost optického senzoru s modrým světlem, který zajistí polohování na všech typech povrchů, a podporu Bluetooth 5 a rychlého párování ve Windows 10.

Pouzdro ThinkBook Plus Sleeve bude dostupné v dubnu 2020 za 45 USD (cca 1 400 Kč).

Myš ThinkBook Bluetooth Silent Mouse bude rovněž dostupná v dubnu 2020 za 39 USD (cca 1 200 Kč).

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky