lenovo-blog-best-of-2019

Nejlepší produkty Lenovo za rok 2019

14. 12. 2019 | 0

Také letos vybíráme ty nejzajímavější produkty Lenovo, které nám za uplynulý rok prošly rukama. Které to jsou za rok 2019?

Každý rok projde rukama autorům českého Lenovo blogu poměrně velké množství zařízení – přestože většinu tvoří notebooky, výjimkou nejsou ani tablety, příslušenství nebo stolní počítače. Autoři blogu vybrali každý po jednom zařízení, které je za rok 2019 nejvíc zaujalo. Můžete je použít třeba jako inspiraci k vánočním (či povánočním, slevovým) nákupům, nebo se alespoň přesvědčíte, zda se zařízení, které jste si pořídili, dostalo do našeho výběru. Letošek se – alespoň dle našich bloggerů – nese na vlně herní rodiny Legion, která všechny zaujala vysokým výkonem, kvalitním provedením a decentním designem, který neurazí ani na schůzce. Ale místo si zde našly i ThinkPady, ThinkBooky, Yogy či IdeaPady.

Jaroslav Tomešek

Pracuji v rodinné firmě, kde se snažím dostat IT do hlavního pole působnosti... Jsem technický nadšenec, 3D tiskař začátečník, kutil a už pár let uživatel starších ThinkPadů.

Legion Y540 17″

Legion Y540-17IRH

U počítačů patřím spíš mezi zastánce výkonu než dlouhé výdrže, takže mě velice zaujal herní notebook Legion Y540-17IRH. Za velkou výhodu tohoto 17″ notebooku považuji, samozřejmě kromě jeho výkonu, elegantní a střídmý design, který nebudí nežádoucí pozornost. Píšu sice, že se jedná o herní stroj, nicméně jej spíše považuji za ukázku univerzálnosti notebooků od Lenova disponující dobrou konektorovou výbavou, výborným displejem, příjemnou klávesnicí a hlavně možností dlouhodobého běhu v plné zátěži. Dle mého názoru je Y540 výborným společníkem nejen pro hráče, na které samozřejmě cílí, ale i pro grafiky, konstruktéry, designéry a studenty těchto či obdobných oborů a prostě lidí, kteří potřebují výkonný hardware pro běh náročných programů a po baterii nevyžadují extrémní výdrž.

Legion Y540 17″


Josef Pospíšil

Člověk zajímající se o moderní technologie, správu počítačových sítí a v neposlední řadě i fanoušek MHD. Rád fotí a ve svém životě se neobejde bez hudby.

ThinkPad E590

ThinkPad E590

Mě za rok 2019 zaujal ThinkPad E590. Může se pyšnit skvělou klávesnicí, dobrým displejem a konektorovou výbavou, ve které prakticky nic nechybí. Přidejte si k tomu nízkou hmotnost, několikahodinovou výdrž na baterii a máte společníka, kterého se jen tak lehce nevzdáte. Třešničkou na dortu je nabíjení pomocí USB-C. Škoda jen horších reproduktorů. Notebook bych doporučil každému, kdo na počítači každodenně pracuje a nechce být v ničem omezován.

ThinkPad E590


Jonáš Šafránek

Student VŠ, hráč, milovník sportu a blogový začátečník.

Legion Y740

Legion Y740

V letošním roce mě velmi zaujal notebook Legion Y740. Notebook s top  výbavou, v 15″ i 17″ verzi, se skvělým designem a 144Hz monitorem nemá vlastně skoro žádný kompromis. Pevná kovová konstrukce, velmi kvalitní reproduktory a dobře fungující chlazení, tímto vším disponuje tenhle herní kousek. S rychlým SSD diskem se vám každá hra načte během pár vteřin a díky velkému výkonu i podpoře RTX vůbec nemusíte přemýšlet nad tím, jestli tu kterou hru rozjedete. Notebook určený hlavně pro hráče, ovšem s jeho výkonem je vhodný pro jakoukoliv náročnější práci. Díky ne příliš divokému designu se nebudete stydět si ho vzít kamkoliv s sebou, i kdyby šlo o pracovní jednání. Pokud se zdá výkon Y740 přehnaný, vyplatí se kouknout na o chlup méně výkonnou verzi Y540 (viz výše od Jardy).

Legion Y740


Zdeněk Svoboda

Rád fotím, sportuji spíše rekreačně. Počítače jsou mým koníčkem i prací, mám to štěstí že dělám co mě baví.

Yoga Book C930

Yoga C930

Jedná se o notebook, čtečku knih, zápisník a tablet v jednom. V režimu notebook z něj máte ultra mobilní zařízení s dostatečným výkonem pro běžnou práci, super displejem s parádním rozlišením a krásným podáním barev, dále pak režim čtečka knih, která se dá zároveň použít i jako skicák, no a po překlopení zde máte tablet s dotykovým displejem. Je to zařízení z říše snů, protože se jedná o tenké, krásné, lehké a multifunkční zařízení. Být Ježíškem, tak tento notebook nadělím studentovi nebo nějakému manažerovi. Ano, v našich končinách je cena trošku přemrštěná, ale zase je to exkluzivní kousek, který se vymyká zažitým zvyklostem.

Yoga Book C930


Tomáš Valenta

Čtenář, nekonečný němčinář-začátečník, fanoušek dopravy, věrný uživatel ThinkPadu. Můžete mě potkat v metru s GameBoyem nebo dobrou knížkou.

Yoga C640-13

Lenovo Yoga C640-13

Z nabídky Lenova mě tento rok jednoznačně nejvíc zaujal Lenovo Yoga C640-13. Ačkoliv je to na první pohled notebook velice nevýrazný a de facto v ničem vyloženě nevybočuje, získal si mě celkovým pozitivním dojmem. Příjemná klávesnice, velký touchpad, kompaktní tělo s otočnou 13palcovou obrazovkou a velmi dlouhou výdrží na nabití je kombinace, která u mě zkrátka boduje. Pokud tedy vybíráte společníka pro denní přenášení a nevadí vám proprietární nabíječka s kulatým konektorem, Yoga C640-13 může být zajímavý kandidát.

Yoga C640-13


Matěj Gottwald

Správce a šéfredaktor Lenovo Blogu CZ, Lenovo INsider. Záliba v počítačích a (vojenských) letadlech (především a hlavně F-16). V současnosti pracuji mimo IT sektor.

ThinkBook 13s

ThinkBook 13S

Málokterý „konzumní“ notebook mě zaujme a – přiznám se – k řadě ThinkBook jsem byl jako příznivce ThinkPadů velmi skeptický. Zkušenost s ThinkBookem 13s, který je elegantní, kvalitně zpracovaný, s velmi dobrým (a konečně zase 13″!) displejem, mě ale přesvědčila, že jsem se v mém předběžném úsudku mýlil. Řada ThinkBook je určena pro ty, kterým běžné notebooky na doma a na zábavu nestačí, ale vyloženě se necítí na usedlý, korporátní ThinkPad (nebo všechny jeho funkce, jako je firemní správa či TrackPoint). S ThinkBookem 13s dostanete kompaktní, příjemně přenosný (ač kvůli kovovému tělu trochu těžší), reprezentativní ač stylový a uživatelsky orientovaný notebook, který ještě nevypadá a nechová se jako firemní pracant, ale už opustil tu bezbřehou hravost běžných multimediálních notebooků a soustředí se na funkce pro práci.


Šimon Hříbek

Student, zajímající se o techniku a milovník aut

IdeaPad S540

Lenovo IdeaPad S540

Letošní IdeaPad S540 je povedený kompromis mezi luxusem, cenou a výkonem. Kovové tělo zvládne nějaké to cestování a navíc působí luxusním dojmem. Jasný Full HD displej v kombinaci s kvalitním zvukem slibuje příjemný požitek ze sledování filmů či videí. Konfigurace s grafickou kartou GTX 1650 v kombinaci s 12 GB RAM se zase nezalekne ani novějších herních titulů. Samozřejmostí je také možnost pořídit si tento stroj s rychlým SSD diskem a zamezit tak zbytečnému čekání při načítání systému či programů. Celkově se tedy jedná o notebook pro lidi, kteří hledají určitý balanc mezi přenosností, elegancí, výkonem, ale také cenou.

IdeaPad S540

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky