Lenovo Yoga Book C930 - Logo detail

Lenovo Yoga Book C930 – první pohled

7. 11. 2019 | 0

Na testování mi dorazil velice zajímavý kousek, jedná se o Yoga Book C930. Pojďme se na něj podívat v prvním pohledu.

Toto zařízení je jako z jiného světa, je to notebook, tablet, skicák, a čtečka knih v jednom. Už samotné balení je předzvěstí něčeho výjimečného a luxusního. První shlédnutí kovového těla placaté konstrukce tomu dala za pravdu. Výška při zavřeném stavu je neuvěřitelných 9,9 mm. Zde jsem se potkal s první vychytávkou, o které jsem netušil. Jelikož mi rukama neprošla žádná z předchozích verzí Yoga booků a tento segment trhu mě nijak neoslovoval, tak jsem moc netušil do čeho jdu. Notebook šel celkem blbě otevřít a už jsem to chtěl hned psát do kolonky mínusy. Zde jsem se ale hodně mýlil vývojáři na to mysleli, a tak se notebook otevírá poklepáním po víku. Dvojité poklepání zajistí to, že se notebook pootevře a vy si jej můžete už v klídku otevřít. Je to blbost, ale taková vychytávka mě opravdu potěšila a komu jsem to předvedl, ten nevěřícně kroutil hlavou.

Lenovo Yoga Book C930 - Logo detail

Lenovo Yoga Book C930 – detail

Po otevření na vás vykoukne lesklý displej s Gorila glass sklem a plocha, kde se nachází e-ink displej, na kterém je při vypnutém stavu obrázek. Yoga book se zapíná tlačítkem na pravé straně a po rozsvícení hlavního displeje se na e-ink ploše objeví klávesnice. Je taková nezvyklá ale psaní je na ní moc příjemné. V mé konfiguraci je v tenkém těle procesor Intel Core i5, 4GB RAM a 256GB SSD. Yoga Book má celkem dva porty USB C, slot na vložení SIM karty s podporou LTE, dále pak slot pro microSD karty do kapacity 512 GB a integrovanou grafickou kartu s Intel čipem. Na dolní ploše se také nachází i čtečka otisků prstů.

Celkově po prvních hodinách používání musím konstatovat, že se jedná o velice povedené zařízení, které si určitě najde své spokojené uživatele. Práce s internetem, kde jsem měl otevřeno několik záložek najednou, práce ve Wordu a do toho puštěné 4K video z youtube zvládal notebook s naprostou lehkostí. V příslušenství se nachází nabíječka, která vypadá jako k telefonu a dále bluetooth dotykové pero.  Oba displeje mají velikost 10″, hlavní displej má rozlišení 2560 x 1600 a čitelnost je skvělá ze všech možných úhlů, samozřejmě že jelikož je to lesklé sklo, tak se v něm za určitých podmínek vidíte jako v zrcadle, ale dá se s tím naučit žít. Dotyková plocha e-ink displeje nabízí tři režimy: klávesnice, kreslení a čtečka knih.

Lenovo Yoga Book C930 - pohled shora

Lenovo Yoga Book C930 – pohled shora

Využití pro tento notebook vidím spíše v manažerské skupině uživatelů, kdy si představuji manažera, který přijde do kanceláře notebook zapojí přes rozšiřující replikátor k monitoru, klávesnici a všemu možnému a v klidu pracuje. Pokud však vyjede na pracovní schůzku tak si notebook sbalí do své manažerské brašny, kde díky jeho nízké hmotnosti ani nepozná, že jej má s sebou. Na schůzce pak vytáhne plnohodnotný notebook, a ještě s lákavými funkcemi. Při cestování může bez problémů číst svou oblíbenou knihu nebo surfovat po internetu přes data z připojené SIM karty. Svou cenou tento notebook vyřazuje z okruhu uživatelů studenty a spořivé majitele, naopak podporuje kreativní lidi, co si to prostě koupí, protože se jim to líbí a využijí mobility a variability tohoto řešení.

Lenovo Yoga Book C930 - pohled z boku

Lenovo Yoga Book C930, dotykové pero a slot na SIM a microSD

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky