IdeaPad S145 0006

IdeaPad S145-15IWL: základ na doma (první pohled)

28. 11. 2019 | 0

Nejen prémiovými zařízeními zákazník zaujat jest, a tak se dnes v prvním pohledu podíváme na jeden z nejdostupnějších notebooků v nabídce Lenovo – domácí IdeaPad S145 v tradičním 15″ provedení, šedo-stříbrné barvě a na platformě Intel Core osmé generace (Kaby Lake).

Útlou hnědou kartonovou krabici, ve které notebook dorazí, opravdu netřeba zásadně popisovat – v bílém umělém polstrování a černém sáčku z netkané textilie najdete samotný notebook, vedle něj pak už jen běžnou dokumentaci a napájecí adaptér. Ten je pro mě prvním indikátorem, s jakým zařízením mám tu čest – pokud nabízí univerzální oválný konektor, jedná se o notebook s velkým důrazem na cenu. A tak nepřekvapí, že IdeaPad S145 takovým napájecím konektorem disponuje.

Po vybalení působí notebook celkem sympaticky – na 15,6″ úhlopříčku je celé zařízení adekvátně rozměrné a díky plastové konstrukci nepříliš těžké. Kromě rámečku okolo displeje, který je černý a mimochodem po stranách velmi tenký, je jinak celé zařízení v šedém provedení, včetně vany základny z hrubého plastu. V této cenové kategorii potěší kovový vnější povrch víka (s integrovaným plastickým logem Lenovo) a opěrky zápěstí.

Po otevření víka displeje, jehož panty nejsou tak neochvějné, jak bych si představoval (notebook trpí opravdu znatelným „mrtvým“ kyvem kvůli pružení právě v pantech), na nás vykoukne klávesnice, která je po vzoru dražších modelů vestavěná v lícní straně základny, ze které tak vystupují jen jednotlivé klávesy. Po prvních hodinách strávených s notebookem musím uznat, že je klávesnice až překvapivě povedená – hloubka stisku je dostatečná, přesnost taky, jen mají klávesy prakticky nulové klenutí. Vyloženým ergonomickým přešlapem (ale často vídaným) je pouze sdružení kurzorových šipek, kdy nahoru a dolů dohromady tvoří velikost jedné klávesy.

Pod klávesnicí je dostatečně velký touchpad s příjemným povrchem a celkem jasným a jemným stiskem. Citlivost by mohla být vyšší a zamrzí, že je lepší používat úplné fyzické stisknutí plošky namísto pouhého jednoho klepnutí, protože často není registrované (možná kvůli ochraně před nechtěným pohybem).

IdeaPad S145 nabízí již zmíněný 15,6″ displej v matné povrchové úpravě s rozlišením Full HD (1 920 × 1 080 bodů). Potud je vše víc než v pořádku. Ovšem jedná se o základní TN panel se spitými, nekontrastními barvami a samozřejmě slabými pozorovacími úhly. Jedná se tak asi o největší kompromis, který notebook dělá. Slovy mého kolegy zde z blogu bych ho zhodnotil tak, že fotografie bych si na něm tedy upravovat rozhodně netroufl!

Dodám, že zatím mě těší chlazení, které je velmi tiché.

Více už brzy v plnohodnotné recenzi!

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky