Yoga 530-14ARR

První pohled: Lenovo Yoga 530-14ARR

10. 10. 2019 | 0

Konvertibilní notebooky jsem si rychle oblíbil. Za jednu cenu má člověk k dispozici dvě zařízení. Pravda však je, že v režimu tablet se těžký notebook používá hůře a plnohodnotně tablet nenahradí. Nicméně hlavní výhoda takovéto konstrukce je v možnosti přizpůsobení. V režimu stan se notebook vleze na pracovní stůl s puštěným filmem a zabírá jen málo místa, v režimu stojánku se na něj dobře dívá z postele, pokud jej máte na nočním stolku vedle sebe.

Dnes bych v prvním pohledu rád představil model Yoga 530, který Lenovo osadilo 14“ displejem a poměrně netradičně i procesorem AMD Ryzen (v mém případě SoC Ryzen 5 s grafikou Vega 8).

Ačkoliv to tak nevypadá, většina konstrukce je tvořená plastem. Ten je však vyztužen 40 % skelných vláken, což má celé konstrukci zaručit maximální odolnost. Konstrukce je povedená, při otevírání notebooku nic nevrže a neprohýbá se. Konstrukce palmrestu je z leštěného hliníku, který je příjemně studený.

Klávesnice s nižším zdvihem je standardně šestiřadá. Nižší zdvih je u konvertibilních zařízení pochopitelný – vyšší zdvih by vadil při práci v režimu tablet. I přes to se na klávesnici píše dobře. Přesně pod klávesnicí se nachází relativně velký touchpad. Klávesnice v testovaném kusu je vybavena podsvícením se dvěma úrovněmi intenzity podsvícení.

Reproduktory tohoto modelu se nacházejí na spodní straně. Jedná se o reproduktory Harman s poměrně kvalitním výstupem. Mimo reproduktorů skrývá spodní strana také nasávání chlazení, výduchy jsou v zadní části. Při běžné práci notebook nevydává enormně velký zvuk. Při vyšším zatížení jej lze slyšet, ale ne moc.

Notebooku však vévodí displej, který má relativně malé rámečky. Trend zmenšování rámečků dorazil i zde, ale ne tak razantně. Sám jsem proti tomuto zmenšování u konvertibilních notebooků. Možná se to zdá jako hloupost, ale notebook bez rámečků se strašně špatně používá v režimu tablet – prakticky jej není za co chytit. Rámečky ve velikosti, jaké jsou zde, jsou ideální. Menší už prosím ne!

Displej má úhlopříčku 14“, FullHD rozlišení a je tvořen maticí s technologií IPS. Technologie IPS zaručuje perfektní podání barev a široké pozorovací úhly. Pokud se k tomu přidá ještě i podpora aktivního pera Lenovo Active Pen, které bylo u testovaného kusu v balení, pak je Yoga 530 jako stvořen pro práci s grafikou. Pokud si myslíte, že tuto funkci nevyužijete, stáhněte si omalovánky. Uvidíte, že se budete bavit a čas vám bude utíkat neskutečně rychle.

Relativně nízká hmotnost, jen 1,6kg, a velká výdrž baterky stavějí tento model do pozice cenově dostupného pracanta pro studenty.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky