thinkpad-l13-thinkpad-l13-yoga

Nové kompaktní a cenově dostupné ThinkPady L13 a L13 Yoga s procesory Intel 10. generace

17. 10. 2019 | 0

Lenovo uvedlo na trh dva notebooky z rodiny ThinkPad s novými procesory Intel Comet Lake. Novinky ThinkPad L13 a ThinkPad L13 Yoga jsou oproti svým předchůdcům lehčí a tenčí. Na druhou stranu zařízení přišla o možnost rozšíření RAM paměti.

Lenovo vydalo kromě refresh verzí několika stávajících ThinkPad modelů s novou generací procesorů od Intelu (Comet Lake) také dva zbrusu nové modely z cenově dostupné série ThinkPad L.

Nové ThinkPady L13

Nové ThinkPady L13

Cílovou skupinou ThinkPadu L13 a také ThinkPadu L13 Yoga jsou jak studenti, tak firemní zákazníci. Velikost displeje je u obou zařízení shodná, tedy 13,3 palce. Co se týče konstrukce tak zde ale najdeme zásadní rozdíly. ThinkPad L13 je přímým nástupcem ThinkPadu L390 a jedná se tedy o klasický notebook. ThinkPad L13 Yoga zase vychází z ThinkPadu L390 Yoga. Nabízí tedy 360° otočný pant, dotykovou obrazovku a stylus.

V porovnání se svými předchůdci se bavíme o modernějších procesorech Intel, které nabízejí až 6 jader. Změnou prošel také celkový design kompaktních ThinkPadů z L serie.

Nové modely jsou lehčí, tenčí a celkově tedy více kompaktní. Obě dvě novinky dostaly ThinkPad dock pomocí USB-C a Smartcard Reader. Tyto dvě vlastnosti jsou klíčové pro firemní zákazníky a předchozí generace těmito funkcemi nedisponovala. Za zmínku také stojí možnost pořídit si ThinkPad L13 s FullHD dotykovou obrazovkou. Oproti minulým generacím přichází oba dva přístroje o možnost zvýšení RAM paměti. Modely L390 měli díky vyměnitelným modulům možnost dosáhnout operační paměti až 64 GB. Oproti tomu mají modely L13 paměťové moduly připájeny k základní desce a jejich maximální hodnota je tedy omezena na 16 GB.

Lenovo ThinkPad L13 a Lenovo ThinkPad L13 Yoga by měly být dostupné v říjnu tohoto roku. Startovací cena ThinkPadu L13 je 749$ (asi 17 725 kč) a ThinkPadu L13 Yoga je 919$ (asi 21 748 kč). Oba dva modely bude možné zakoupit v černé i stříbrné barvě.

 

 

Originální článek zde: (notebookcheck.net)

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky