Tiskovka Lenovo v prostorách The Senses.

Lenovo představilo nové produkty prémiové řady Yoga

1. 10. 2019 | 3

V prostorách pražského podniku The Senses se dne 27. 9. 2019 uskutečnilo setkání společnosti Lenovo s novináři, kterým zástupci české pobočky představili novinky produktové řady Yoga. Omlazené notebooky doplnil především úplně nový tablet Lenovo SmartTab.

Notebooky: tenčí a výkonnější, lepší displeje a kvalitnější zvuk

Lenovo Yoga C740 je updatem loňského modelu Yoga C730. Designem zajímavý model s tenkými rámečky a otočnou obrazovkou nově přináší 10. generaci procesorů Intel Core a o něco delší výdrž na baterii (až 13 hodin). K dispozici bude ve 14“ a 15,6“ variantě, vždy s Full HD displejem (volitelně s technologií Dolby Vision). Nebudou chybět síťové karty s novým standardem 802.11ax, zvuková certifikace Dolby Audio a mechanická krytka webkamery. Oznámená dostupnost je v průběhu října.

Vrcholem řady Yoga C je „devítistovka“, Lenovo Yoga C940, což je opět omlazená verze Yogy C930 z minulého roku. Oproti loňské generaci Lenovo ještě více ztenčilo rámečky obrazovky, takže se ve stejném šasi objevuje 14“ displej namísto 13,9“. Zvýšeny byly také parametry displeje, vrcholové konfigurace nabídnou až 4K rozlišení s podsvícením až 500 nitů (cd/m2). V kombinaci s reproduktory Dolby Audio, umístěnými v kloubu přístroje nabízí Yoga C940 překvapivě působivý audiovizuální zážitek. Nechybí aktuální generace procesorů Intel Core i7 (Comet Lake), zvýšená výdrž na nabití (až 17 hodin) a dotykové pero, které lze zasunout přímo do těla zařízení. Na našem trhu by se měl notebook objevit v průběhu října.

Notebooky rodiny Lenovo Yoga už nějaký čas nejsou striktně konvertibilní přístroje, výrobce tak označuje i prémiové consumer notebooky klasické konstrukce. Mezi ně spadá i Lenovo Yoga S740, která se na trhu objeví ve 14“ a 15,6“ variantě. Lenovo tímto modelem reaguje na poptávku po tenkých noteboocích s kovovým tělem a výkonnými komponenty. Můžeme se tak těšit na aktuální procesory Intel Core (včetně Core i9 v případě 15,6“ verze), až 4K HDR displeje a grafickou kartu NVIDIA GeForce GTX 1650 Max-Q. Jsem zvědavý, jak si výrobce poradil s chlazením tenkého těla, a doufám, že se i tato novinka objeví na našem blogu. I Yoga S740 se na trh dostane v říjnu.

Tablety: ikonický Lenovo Yoga Tab se konečně vrací!

Tablet s válcem na spodní straně, Lenovo Yoga Tab, se do určité míry stal pojmem mezi tablety s operačním systémem Android. Chytrá a praktická konstrukce sice může na první pohled vypadat trochu divně, ale to jen do doby, než si člověk zařízení skutečně vyzkouší. Proto mě mrzelo, když se zdálo, že se po tomto skvělém konceptu slehla zem, navíc dle mého názoru zcela nepochopitelně.

Původní form factor se ale vrací s novým názvem Lenovo Yoga Smart Tab. Základní design a koncept tabletu s válcem, ve kterém se skrývá výklopný stojánek se nezměnil, došlo ale k dílčím změnám. Procesor Qualcomm Snapdragon 439 doplňuje 3 GB RAM, IPS displej s úhlopříčkou 10,1“ má Full HD rozlišení. Stranou parametrů nižší střední třídy tu ale máme dvojici výborných reproduktorů s certifikací Dolby Audio, které jsou opět zase o něco lepší než v předchozích generacích. A pokrok sám o sobě je aktuální verze systému Android 9.0 Pie. Lenovo hodně klade důraz na chytrou domácnost a propojení IoT, takže nechybí plná podpora Google Assistantu. Ten sice ještě zatím neumí česky, přidání našeho jazyka je ale nyní spíše jen otázkou času. Velkou část spodního válce zabírá kromě reproduktorů také baterie s kapacitou 7000 mAh. Na našem trhu by se nový tablet měl objevit hned zkraje října.

Zástupci společnosti Lenovo předvedli v akci i vlastní setup tabletu Lenovo Smart Tab a dalších prvků chytré domácnosti (smart TV, svítidla, audio sestava atd.). A ačkoliv měl připravený tablet potíže s rozpoznáním povelů vlivem nepříliš akusticky šikovné místnosti, dotyční si mohli představit, jakým směrem se výrobci stáčí.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky