DSC 0049

Yoga S730: První pohled

20. 9. 2019 | 0

Společnost Lenovo mi po výkonném ThinkPadu P1 zapůjčila cestovní notebook Yoga S730. Pojďme si v tomto prvním pohledu říci něco o jeho konfiguraci a vzhledu, a zmínit se i o prvních problémech.

Řada notebooků Yoga S730 je určena pro časté přenášení a potěší nejen všechny cestovatele, ale i ty, kteří potřebují lehký cestovní notebook na občasnou práci.  

Notebook mi přišel v následující konfiguraci: 

  • Procesor: Intel Core i7 8565U (až 4,6 GHz) 
  • Integrovaná GPU: Intel UHD Graphic 620
  • 12 GB RAM 
  • 256GB SSD
  • Displej: 13,3” s FullHD rozlišením
  • Porty a konektory: 3× USB-C; 3,5mm jack 

Testovaný kus dále disponoval čtečkou otisků prstů, dvouúrovňovou podsvícenou klávesnicí, dvěma mikrofony a webkamerou s rozlišením 720p. 

Čtečka

Čtečka

Notebook mi přišel ve stříbrné barvě (Platinum Grey). Nezdálo se mi, že by na této barevné variantě nějak obzvlášť ulpívaly otisky prstů a příjemně mě překvapila mě váha a tenkost tohoto stroje. S730 je ideálním parťákem na cesty. 

Yoga S730

Yoga S730

První nepříjemnosti přišly hned při instalaci programů, které prakticky denně používám, a při instalaci různých benchmarků. Testovaný kus trpí přehříváním. Bohužel je to ta stejná “pohádka”, jako u P1. Počítač se i při běžné kancelářské práci zahřívá tak, že na kovové základně vpravo nemůžete mít položené prsty, protože je to buď nepříjemné, nebo to přímo pálí, navíc k tomu pořád ševelí ventilátor, který (jak už je u Lenova zvykem) vyfukuje teplý vzduch na panty. Uvidíme, jak se počítač popere s benchmarky a zda i zde dojde k vypínání z důvodu vysokých teplot.

V nadcházející recenzi se podíváme nejen na výkon S730, ale i na uživatelský komfort a pokusím se “rozebrat” i výše zmíněné přehřívání. Myslím, že se máte na co těšit.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky