sedlo-kolo

TrackPoint mohl vypadat jako sedlo od kola

27. 4. 2019 | 1

V roce 2002 Lenovo požádalo o ochranu TrackPointu patentem a po čtyřech letech ji získalo. Věděli jste, že jedna z podob TrackPointu měla tvar sedla od kola? Do výroby se nakonec nedostal…

Lenovo podalo žádost o patentovou ochranu svého TrackPointu v roce 2002. Za jeho „vynálezce“ byli oficiálně označeni David Wayne Hill, Naraiki Mieki, David Andrew Sawin, Hisashi Shima, Aaron Michael Stewart, Tomoyuki Takahashi a Kazuhiko Yamazaki. Ano, je mezi nimi samozřejmě i David Hill. Po čtyřech letech, v roce 2006, byla žádost schválena a, mimochodem, nedávno prodloužena do roku 2023.

Informace o patentu najdete zde.

Na tom samozřejmě není nic zvláštního, že si společnost chrání patentem jeden ze svých klenotů, který se dodnes používá v noteboocích ThinkPad a je všeobecně považován za nejlepší polohovací zařízení svého druhu vůbec. Z patentu jsme se však dozvěděli, na což poukázal ve svém tweetu právě David Hill (viz níže), že vedle tří známých tvarů čepičky TrackPointu měla existovat také čtvrtá!

David Hill on Twitter

The TrackPoint video recently posted reminded me of the utility patent we were granted for the Soft Rim Cap back in 2006. Included in the patent is an alternate shape referred to as „bicycle seat“. Although never put into production, it was quite unique. https://t.co/xOynSiYFO2

Ta čtvrtá je právě zajímavá, protože měla mít tvar sedla od kola, aby zaplnila celý prostor mezi klávesami G, H a B. Nakonec se však – možná k všeobecné škodě – nikdy nedostala do výroby.

TrackPoint ve tvaru sedla

TrackPoint ve tvaru sedla

Co na čtvrtou čepičku říkáte vy?

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky