lenovo komunita cz-sk

Česko-slovenská komunitní fóra Lenovo

3. 11. 2018 | 0

Anglická, ale třeba taky německá oficiální komunitní fóra Lenovo již nějaký ten pátek běží. Nyní se – shodně se 100. výročím vzniku Československa – bohové (čti: Lenovo) smilovali, a tak byla spuštěna oficiální česko-slovenská verze.

Komunitní fóra pod hlavičkou značky

V dnešní době je zcela běžné, že si jednotlivé společnosti zakládají a spravují svá vlastní komunitní fóra. To se stalo de facto nutností spolu s transformací online světa, komunikace a celkové změny chování zákazníků, kteří jsou si dnes díky internetu mnohem blíž a mohou si sdělovat dojmy, zkušenosti, rady, ale také vznášet problémy. Oficiální informace, tradičně vnímané jako škrobené a uměle filtrované, už nehrají takovou roli jako právě komunity. A pro společnost (značku) je samozřejmě mnohem jednodušší spravovat své vlastní, „oficiální“ komunitní fórum, kde má (takříkajíc) vše pod jednou střechou, ale také – do jisté míry – pod kontrolou.

Zlí jazykové budou tvrdit, že je to hlavně kvůli té kontrole a pak určité manipulaci. Nebudu tu naivně říkat, že tomu tak není, nicméně má to však ještě jeden mnohem důležitější aspekt – společnost svá fóra samozřejmě spravuje, usměrňuje, ale hlavně monitoruje prostřednictvím svých oficiálních moderátorů a správců, takže je schopna velmi rychle odhalit např. často se objevující problém a následně na něj reagovat třeba aktualizací software, firmware či (v tom nejzazším případě) stažením nebo úpravou produktu jako takového. Nehledě na to, že do oficiálních fór celkem běžně přispívají také samotní zaměstnanci společnosti, kteří mají přímý přístup k informacím a mohou je zprostředkovat zákazníkům. Nebo minimálně předat vznesený problém k řešení na správná místa rychle a přímo.

Zahraniční komunitní fóra Lenovo

Přesně k tomu slouží také komunitní fóra Lenovo, kterých si doposud mohli užívat zákazníci na větších trzích – v první řadě existovala přirozeně anglická mutace, která v principu dokáže obsáhnout téměř celý svět. Postupně se přidávaly menší, ale stále prominentní jazyky jako němčina. A zrovna anglická i německá fóra Lenovo si vybudovala velmi dobrou pověst, protože se na nich angažují ve velké míře také Lenovo INsideři a Lenovo Ambasadoři, z nichž mnozí tématům velmi dobře a do hloubky rozumí (dobrým příkladem budiž autoři Notebookchecku).

Česko-slovenská Lenovo komunita

No a spolu se stým výročím založení Československa Lenovo příhodně spustilo česko-slovenskou (pozn.: je mi téměř proti srsti psát pomlčku, ale v dnešní přehnaně politicky korektní době se obávám, že bych mohl některé čtenáře urazit; snad nevadí, že jsem dle abecedy, ale také světových stran nejprve napsal českou a až poté slovenskou část, nicméně – je-li to pro vás přijatelnější – klidně si země dle potřeby zaměňte) mutaci komunitních fór Lenovo.

Jelikož jsme se na spuštění drobnou měrou podíleli, jsme odkazováni hned nahoře jako „blog“ a obecně si myslíme, že se jedná o velmi přínosný projekt, najdete odkaz nejenom v tomto článku, ale nastálo také v hlavní navigaci Lenovo Blogu CZ (nahoře) jako „fórum“.

Určitě neváhejte a fóra navštivte a využívejte – doufáme, že se rozrostou podobně jako fóra anglická nebo německá, postupem času nasají mnoho rad, řešení problémů a informací a budou k užitku všem (byť potenciálním) uživatelům zařízení Lenovo! Nemůžeme nic slíbit, ale i my se budeme snažit na fóra čas od času zavítat.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky