BeFunky-collage

Novinky řad Yoga, YogaBook a ThinkPad oficiálně v ČR

16. 10. 2018 | 0

V pražském RoXy NOX proběhla 16. 10. tisková akce, kde zástupci českého a slovenského zastoupení společnosti Lenovo představili nové produkty modelových řad Yoga, YogaBook a ThinkPad.

Akce začala vysvětlením nového systému značení consumer produktů Lenovo. Dochází k radikální změně značení řad Yoga a IdeaPad. Dosud byl přídomek Yoga synonymem konvertibilní konstrukce s otočnou obrazovkou. Toto se nově mění: Yoga označuje prémiové, vyšší produkty s kovovým tělem, klasické i konvertibilní notebooky. Označení IdeaPad mají nově všechny consumer notebooky (klasické i konvertibilní) s plastovým tělem střední a nižší třídy.

Následovalo představení notebooků Lenovo Yoga S730 a Lenovo Yoga C930.

Lenovo Yoga S730 je nejtenčím notebookem rodiny Yoga. Nabídne 13,3“ IPS obrazovku s velmi tenkými rámečky a až 13 hodin výdrže na jedno nabití.

Druhý představený notebook je Lenovo Yoga C930. Jako konvertibilní zařízení řady C přichází s klasickou otočnou konstrukcí, změnou ale prošel pant notebooku. V tom se nově ukrývá dvojice reproduktorů s technologií Dolby Atmos. Díky tomu si lze užít prostorový zvuk, ať už obrazovku překlopíte v jakémkoliv směru. Novinkou je stylus, který se zasouvá do šasi poblíž pravého pantu, kde se také nabíjí. To činí stylus daleko užitečnějším, můžete ho mít vždy s sebou přímo v notebooku.

Svého uvedení se dočkala i nová generace notebooku Lenovo YogaBook. Oproti loňskému modelu je nová YogaBook C930 o mnoho pokročilejší zařízení. Největší novinkou je kromě značného nárůstu výkonu také revize základny počítače. Původní dotyková klávesnice, jejíž rozložení nešlo nijak měnit, nahrazuje dotykový FullHD panel, využívající elektronický inkoust. Pomocí pera Lenovo Precision tak lze snadno kreslit či psát poznámky, se kterými následně můžete pracovat ve Windows 10. Spodní obrazovka se také může přepnout na dotykovou klávesnici, a díky použitému zobrazovači si lze vybrat takové rozložení klávesnice, které vám nejvíce vyhovuje.

Posledními novinkami jsou 15,6“ ThinkPady X1 Extreme a mobilní pracovní stanice ThinkPad P1. Zaujmou kombinací velmi výkonných komponentů ve štíhlém a lehkém těle.

ThinkPad X1 Extreme je určený těm, kteří požadují kombinaci tenkého a lehkého přístroje se všemi tradičními vlastnostmi řady ThinkPad, zároveň ale požadují vysoký výpočetní a grafický výkon. Notebook je tak vhodným nástrojem pro ty, co si po náročném pracovním dni rádi zahrají i počítačovou hru, k čemuž poslouží dedikovaná grafika Nvidia GeForce 1050 Ti maxQ. Grafický výkon ale využijete i k práci, zákazníci obdrží notebook s již továrně zkalibrovaným displejem.

ThinkPad P1 vypadá na první pohled stejně jako výše zmíněný model X1 Extreme. Na rozdíl od něj ale cílí na uživatele, kteří požadují ještě vyšší výpočetní výkon na úkor grafické karty. Nabídne prozatím procesory až Intel i7-8850H, až 64 GB operační paměti a dvojici m.2 slotů pro připojení SSD disků o celkové kapacitě až 4 TB. Díky tomu je možné zařízení ještě zrychlit (zapojení dvou disků do RAID 0), nebo využít zálohování na cestách přes režim RAID 1.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky